מסיבה זאת מחייב אותך הבנק בביטוח בקבלת משכנתא, והוא גם מבטח את עצמו בביטוח EMI . זהו ביטוח המכסה את הבנק. למשל, במקרה של רכישת דירה בסך 100000 $ הבנק מלווה לכם 90000 $. נניח, לא עלינו, שלא עמדתם בהחזר החודשי, והבית מוצע למכירה ע"י כונס נכסים. הכונס מצליח למכור את הנכס/ הבית תמורת 80000 $ , מה שגורם לבנק הפסד של 10000 $ . חברת הביטוח של הבנק EMI תכסה את ההפרש. מדובר בביטוח לכל דבר ועניין. כלומר- תנאי קבלה ופרמיה חודשית בנוסף לתשלום המשכנתא.
התכונות של ביטוח זה הם תוספת חשובה מאוד ל ביטוח המשכנתא : ניתן לקבל משכנתא באחוזי מימון גבוהים מאוד, עד 95% מערך הנכס , ואין צורך בערבים מכיוון חברת הביטוח ערבה למשכנתא.אין צורך להחתים חברים או בני משפחה על ערבות, וכך אין צורך לערב עסקים ומשפחה.
ביטוח זה לא מחייב את מי שלוקח משכנתא בסכום כסף נמוך יותר. הסיבה היא שסכום הפרמיה שלו גבוה, ולא משתלם לשלם פרמיה גבוהה על גובה משכנתה נמוך יחסית. בישראל חייבים לעשות ביטוח על משכנתא – ביטוח חיים וביטוח נכס. להבטחת החזר ההלוואה במקרה מוות של אחד הלווים מבקשים הבנקים למשכנתאות שהלווים יבטחו את עצמם בביטוח חיים. ביטוח הנכס מבטיח את הבנק במקרה של הרס הבניין מסיבה כלשהי.
את הביטוחים, שניהם או כל אחד בנפרד, זכאי הלקוח לבצע בחברת ביטוח לפי בחירתו: בחברת הביטוח של הבנק ממנו נלקחה המשכנתא או בכל חברת ביטוח חיצונית אחרת. במשך השנים ניתן להחליף גם את חברת הביטוח.
גם בתחום ביטוח המשכנתא , כמו בכל ביטוח, חייבים להיות מודעים לתנאי הביטו: יש לנו אפשרות לבחור את חברת הביטוח שהפרמיה שהיא מבקשת לביטוח המשכנתא היא נמוכה יותר, ולהשוות את מרכיבי הפוליסה- מה כלול בה ומה חסר ( זוהי פונקציה חשובה מאוד, מכיוון שהמחיר כאן אינו כל כך חשוב).
על תשלומי ביטוח החיים בתוך ביטוח המשכנתא אנו זכאים להחזרי מס. הביצוע נעשה באמצעות זיכוי מהסכומים שחייבים לשלם למס הכנסה, באמצעות החזרי מס שנתיים. רוב השכירים במדינת ישראל אינם חייבים להגיש דוחות מס. לכן הם אינם מנצלים, למרבית הצער, את זכאותם להחזרי מס בגין תשלומי הפרמיה לביטוח החיים של המשכנתא. בכל מקרה אפשר לפנות לרואה חשבון אשר יחשב עבורכם את גובה ההחזר שאתם זכאים לו, וידאג להשיג אותו עבורכם משלטונות המס.
קבלו פרטים נוספים - ביטוח משכנתא