ההחלטה לעבור לדירה משלכם היא אחת ההחלטות החשובות שתקבלו בתור זוג צעיר. זו החלטה הנושאת בחובה מחויבות רבה, אך לא פחות מזה- היא מעניקה לכם בסיס, משמעות, ובגרות לא פחות מאשר החלטה על מגורים משותפים או חתונה. דירה משלכם היא נכס משלכם, מקום שתוכלו לקרוא לו בית, עם המחויבות הנובעת מכך.
אז מתי עוברים לדירה משלכם? כמובן שהמצב האידיאלי והנכון ביותר לעבור הוא כשיש לכם אפשרות כספית לכך. ללא אפשרות כספית לכך תתקשו בקבלת משכנתא ותתקשו להחזיק בדירה, לכן עדיף לחכות לרגע בו תהיה לכם אפשרות כספית, גם אם לא מוחלטת- לפחות אפשרות להציג ביטחונות לעתיד כדי שהבנק והקבלן (או בעלי הדירה אותה אתם רוכשים) יראו שיש לכם אפשרות לעמוד בתשלומי הרכישה.
כיצד עושים זאת? ראשית מחליטים על העיר והאזור בו אתם רוצים לגור. לאחר מכן קובעים איזו דירה אתם מחפשים. למרות שאתם זוג צעיר ההנחה היא שתרצו להקים משפחה בעתיד, ולכן יש לקחת בחשבון שיקולים כמו חדר לילדים, קירבה לגן, בית ספר, אזור בו יהיה לילדים היכן לשחק. חשוב שהוא יהיה אזור בו תוכלו לעבוד או להגיע ממנו בזמן לעבודה.
אחרי שהחלטתם על אזור המגורים ועל סוג הדירה אתם יכולים להתחיל לחפש. החיפושים יכולים להתבצע דרך מתווך (עם הכרה בעובדה שתאלצו לשלם לו עמלה מסוימת עבור שירותיו), או באופן עצמאי דרך האינטרנט, העיתונות, או בשיטוט פיזי באזור בו אתם מבקשים לגור, בתקווה למצוא מודעה על מכירת דירה.
אחרי שמצאתם את הדירה המבוקשת עליכם לגשת לבנק לבקש משכנתא לרכישת דירה. זה, כמובן, בהנחה שאין לכם אפשרות לשלם על הדירה באופן מידיי (רוב האנשים אין להם את היכולת הזאת. אתם לא לבד...). כדי לקבל משכנתא עליכם להראות נתונים כלכליים מתאימים, להציג ערבים ולדאוג לביטוח משכנתא. את הביטוח תוכלו לערוך או דרך הבנק או דרך חברת ביטוח. כאשר אתם עורכים ביטוח משכנתא דרך חברת ביטוח יש לבדוק שאין כפילויות, והבנק לא עשה לכם גם הוא ביטוח כזה, אחרת תשלמו פעמיים, דבר שכמובן לא תהיו מעוניינים בו.
רכישת דירה, כפי שתיארתי, אינו דבר פשוט מבחינה כלכלית, אך הוא מהווה התחלה, בסיס אשר מבחינה רגשית, נפשית ואף כלכלית מבשר על תקופה חדשה לגמרי עבורכם. לא עוד מעבר בין דירות שכורות, לא עוד ויכוחים עם בעל הבית על שכר דירה ותיקונים, לא עוד חיפושים אחר מקום לחיות בו רק כדי לעזוב אותו אחרי שנה או שנתיים. כעת יהיה זה ביתכם כל זמן שתחליטו לגור בו.