תהליך זה נקרא גלובליזציה. מדובר בתופעה בה נעלמים הגבולות בין המדינות, והעולם הופך לכפר גלובלי אחד גדול. כפר בו כל שינוי בערך המטבע או שינוי ממשל במקום אחד- משפיע באופן אוטומטי על שוק ההון. כך, מי שיושב בת"א ומתעסק בשוק ההון יכול להיות מושפע מתופעה המתרחשת בסין או הודו, בלי שהוא כלל יהיה שותף לה, או בלי שיוכל לעשות דבר כנגדה.
תהליך הגלובליזציה דומה, בעיקרון, לאפקט הפרפר הידוע: אפקט בו תנועה קטנה במקום מסוים גורמת לתנועה אחרת במקום אחר, גם כאשר הוא נמצא אלפי קילומטרים ממנו.
ישנן כלכלות אשר חזקות משינויים אלה, ומכאן שהשינויים משפיעים עליהם בצורה מועטה, אך במדינות אחרות ההשפעה של אותם שינויים גדולה יותר. זה נובע מחולשת הכלכלה, או השפעת הכלכלה במדינה בה מתבצע שינוי על הכלכלה אשר חווה את השפעת השינוי, אך ברוב המקרים מדובר על תופעה גלובלית, בה משקיעים חוששים משינויים, ולכן נוצרות תנודות בשוק ההון.
קורסים לשוק ההון מלמדים את הנרשמים אליהם אלו שינויים יכולים ליצור תגובת שרשרת גלובלית, וכיצד להתמודד עם שינויים אלו. ניתן לתת מספר דוגמאות לשינויים אשר חווינו בעשרים השנה האחרונות: כאשר נפלה חומת ברלין ומזרח אירופה קרסה שוק ההון גאה. הרי המשקיעים הבינו את השינוי שחל ואת הסיכויים שלהם להרוויח. כעבור שנים, כאשר הייתה קריסה בשוקי ההון במזרח אסיה- הבורסות הגיבו בהתאם, שכן משקיעים ראו כיצד ההשקעות שלהם נעלמו וזה יצר תגובת שרשרת עולמית.
תופעות דומות יכולנו לחוות עם התפוצצות בועת ההיי טק בארה"ב בשנות האלפיים, אשר סחפה את העולם כולו לירידות בבורסה. כיום אנו חווים צמיחה אדירה ברוסיה, הודו וסין,צמיחה המשפיעה על מדינות רבות, בגלל הקשרים העסקיים שנוצרים בין המשקיעים, ובגלל ההשפעה הכלכלית של אותן מדינות על העולם. בין המרוויחות מצמיחה זו נמצאת גם ישראל, אשר הבורסה שלה פורחת.
על מנת להיות משקיע חכם בשוק ההון מציעים קורסים לשוק ההון לנרשמים אליהם להתמצא היטב במה שקורה סביבנו, להיות מעורים בכל שינוי שחל בעולם, ולדעת לנתח כיצד שינויים אלו יכולים להשפיע עליהם. מי שקורא את השינויים הכלכליים שחוות מדינות שונות יכול במהרה לדעת היכן ואיך להשקיע את כספו.