הטענה שילדים הינם השופטים האובייקטיבים ביותר נובעת מכך שילדים, בניגוד למבוגרים, לא תמיד חושבים על מה שהם אומרים או עושים לפני מעשה. אין מדובר, בהכרח, ברשעות, אלא בעובדה שבתור ילדים הם אינם מבינים את ההשפעה של דבריהם ומעשיהם על חבריהם .
כך הם מעליבים מישהו עד בכי, ורק אז מבינים את פשר המעשה שלהם.
מבחינת הילדים שהינם מושא ללעג הרי שעלבונות אלה אינם בגדר זיכרון ילדות פשוט. ישנם ילדים רגישים, אשר עלבונות מצד חבריהם לכיתה עלולים לפגוע בהם הן לטווח הקצר, בכך שיתקשו ליצור מערכות יחסים עם ילדים, והן לטווח הארוך- בכך שיסתגרו בפני החברה, ירגישו חוסר ביטחון, והדימוי העצמי שלהם יהיה נמוך כתוצאה מזיכרון אותם דברים אשר נאמרו עליהם בילדותם.
כיצד מתמודדים עם זה? כאשר מדובר בעלבון כלפי התנהגות של ילד- הדרך הטובה ביותר היא לא להתחמק מאותם ילדים ולא להתעלם מהם ביצירת התחושה האישית שמי שלא בסדר הוא הילד המעליב. כמו שיש ילדים שישפטו לרעה- תמיד אפשר למצוא ילדים שישפטו לטובה, ואפשר להתחבר אליהם ולא צריך לנסות להתחבר או להתמודד מול הילדים השופטים לרעה.
כאשר מדובר במראה פיזי- הדבר לא פשוט, אך בהחלט אפשרי להתמודדות. ילדים שמים לב לפרטים הקטנים, ומסוגלים למצוא בהם מטרה נוחה לעלבונות. למשל, ילד שמן, או ילד המרכיב משקפיים, או ילד בעל אף שנראה לא טוב- כל אלה יהפכו למטרה עבור הילדים המעליבים. במידה ואפשרי כבר בגיל צעיר לתקן את המצב, למשל, דיאטה או עיסוק בספורט, הרי שתוך זמן קצר הילד השמן לא יהיה עוד מושא ללעג, ואולי להיפך- להערצה.
נערים ונערות רבים עוברים בקיץ ניתוחי אף, זאת כתוצאה מתחושה אישית לא טובה עם האף שיש להם, תחושה שנובעת, לא פעם, ממה שאומרים עליהם. ניתוח אף הוא האופציה הטובה והיחידה לתיקון אף שאינו נמצא בגודל רגיל או בצורה סבירה. מדובר בניתוח פשוט, המאפשר את תיקון האף בצורות שונות, ובכך מונע מאותם ילדים זיכרונות ילדות לא נעימים. למעשה, ניתוח האף יוצר התחלה חדשה של תקופה בה אי אפשר למצוא במושא העלבון סיבות להעליבו.
עלבונות של ילדים או נערים אינם דבר נעים ופשוט. השפעתם יכולה להיות מכרעת לאורך שנים.
יש להתמודד איתה בצורה מפוכחת, ישירה, ואין טעם לחפש עולם דמיוני לשהות בו. בסופו של דבר זו המציאות, ומי שמבקש לברוח ממנה יגלה מהר מאוד שהיא עלולה להיות בכל מקום, ולהשפיע בלי שנרגיש, במקומות שונים ובאופנים שונים.