השתלה היא דבר מקובל היום, תהליך היכול להתבצע ביום אחד. אין מדובר בתהליך קשה או מורכב אלא בתהליך שיגרתי, אשר משפר את איכות החיים של המטופל.
המקרים בהם צריך לבחון השתלת שיניים הם מקרים בהם יש חוסר שיניים עקב חוסר מולד, מחלות חניכיים, פגיעות עששת, או חבלות שונות שנוצרו במהלך השנים.
בשלב הראשון יש לבצע איבחון אצל רופא שיניים, על מנת לבחון האם כדאי לעבור טיפול של השתלת שיניים. לאחר מכן פוגשים את הרופא המטפל, שמבצע צילומים פנוראמיים וצילומי C.T, ואז יסביר לכם הרופא את תהליך הטיפול. חשוב שהרופא המטפל יהיה עדין, אדיב, קשוב וסבלני אליכם. חשוב מאוד לשאול שאלות, על מנת שתוכלו לדעת בדיוק לקראת מה אתם הולכים.
בשלב שני יורכב צוות רפואי הכולל: כירורג, משקם ומעבדת שיניים שתיצור את השתלים.
השתלים הינם ברגי טיטניום באורכים משתנים של 8 עד 16 מ"מ, ובעלי קטרים משתנים
של 3 עד 5 מ"מ. השתל בנוי כך שהוא מעגן את אחיזת השיניים האחרות. השתל הוא למעשה תחליף מלאכותי לשן החסרה.
לעיתים יקדם לטיפול ההשתלה טיפול של שיקום הפה, זאת במקרה ויש גורמים המפריעים להשתלה.
הליך ההשתלה ייערך במרפאה רגילה שצריכה להיות סטרילית כמו חדר ניתוח. שעה לפני הניתוח תקבלו אנטיביוטיקה ונוגדי כאבים במינון גבוה למנוע כאבים וזיהום. לאחר מכן יבוצע אלחוש מקומי על מנת להרדים את המקום. במקרים נדירים תקבלו הרדמה כללית. הרופא יחטא את הפה ויבצע חתך דרך הרקמה העוטפת את עצם הלסת, והשתלים יוחדרו אל העצם. לאחר מכן תתבצע התפירה. אתם תעברו אל חדר מנוחה חבושים באזור הניתוח. עוד באותו היום תשוחררו הביתה.
תופעות הלוואי אינן קשות, והן מינימאליות. בימים שאחרי ההשתלה תסבלו מנפיחות ומעט כאב, ושינוי צבע בעור עקב שטף דם מקומי. תופעות אלה ייעלמו תוך מספר ימים. אחרי ההשתלה תצטרכו לאכול אוכל רך ולא חם, לבלוע אנטיביוטיקה, לשטוף את הפה, ובמקרה של כאב ממושך- לקחת משככי כאבים. רצוי לא להרבות במאמץ בימים הראשונים שלאחר טיפול השתלת שיניים.
יש לבוא לביקורות אצל הרופא מספר ימים אחרי ההשתלה. הוא יוריד לכם את התפרים. בעיקרון, תוך 3-6 חודשים השתלים יקובעו ויתקבלו בגופכם. אחוזי ההצלחה של ניתוח ההשתלה הינם גבוהים מאד. כיום ניתן לעשות ניתוח השתלה ביום אחד לכל הפה.
קיימים סיכונים עקב קירבה למקומות רגישים בפה, אך מדובר בסיכונים שניתן למנוע על ידי צילומים וחיטוי נכון של האזור בטרם הניתוח. הסיכונים הם: פגיעה בלסת התחתונה שיכולה ליצור הפסקת תחושה בעצב באופן זמני או קבוע, אם יש חדירה לסינוסים תיתכן דלקת, ואם תיווצר דלקת באזור השתל- השתל לא ייקלט.
רופאים אינם ממליצים לעבור השתלת שיניים למעשנים כבדים, לחולי סכרת או חולי אוסטאופורוזיס. בכל מקרה רצוי להיבדק אצל רופא המשפחה קודם לכן.
השתל יאפשר לכם לחזור ללעוס ולנגוס באופן מלא, יחזיר לכם את החיוך לפנים ויעניק לכם שוב ביטחון עצמי ותחושה נעימה בסביבה.
טיפולי שיניים | שיקום הפה | השתלת שיניים | מרפאות שיניים