שתיית אלכוהול ואוכל הם דברים שהולכים ביחד. עוד מימי התנ"ך ידענו לקרוא על המשתים הגדולים שנהגו לעשות, שם שתו יין ואכלו בשר כדי לחגוג ולשמוח. עם הזמן כמובן שגם האוכל השתפר וגם השתייה השתנתה, אך העיקרון נשמר: כאשר חוגגים- עושים זאת עם אלכוהול ואוכל, וגם אם סתם רוצים ליהנות- רצוי שיהיה שם אוכל ואלכוהול.
כפי שציינתי, ישנם כללים כיצד לא להשתכר: מעבר לשתייה מדודה, בכמויות הנכונות ליכולת הגופנית שלנו, שתייה שנמשכת לאורך זמן רב על מנת שהגוף יוכל לעכל אותה, יש כללים מה להוסיף לצד שתיית האלכוהול על מנת שלא להשתכר ולא להרוס לעצמנו ולשותים סביבנו את ההנאה.
ראשית- יש לשתות מים לצד האלכוהול. הסיבה היא שהאלכוהול מייבש מאוד, ויובש זה משפיע על המהירות בה אנו משתכרים. המים מטרתם לאפשר לגוף לא להתייבש. שנית- יש תמיד לאכול לצד השתייה, ולא להתחיל לשתות על בטן ריקה. אומנם האוכל יחד עם האלכוהול יגרום לנו להרגיש מלאים יותר, אך בלי האוכל ההשפעה של האלכוהול תהיה מקסימאלית עלינו, וכך נשתכר בלי ששום דבר ימנע זאת.
אז איזה אוכל יש לאכול לצד השתייה? כמובן שהדבר תלוי באוכל. ארוחות דשנות ומלאות נהוג לאכול כשלצידן בקבוק יין אדום או לבן, אין זה משנה, אלא תלוי בטעם של הסועדים. היין נחשב למשקה קל יותר, אשר זורם בקלות רבה יותר מאשר משקאות אחרים, ועל כן הוא מתאים יותר לארוחות גדולות. יחד עם זאת, יין מתאים גם למצבים בהם לא אוכלים דבר. ידוע שכוס יין אדום ביום מועילה ללב. אין זה אומר בהכרח שחייבים לאכול בזמן השתייה של כוס זו.
שתיית בירה נהוגה בדרך כלל או בארוחות, זאת במידה ולא חשים חשש מכך שהבטן תתמלא ולא תאפשר לנו לגמור את הארוחה, או שאוכלים לצידה אוכל קל, דמוי חטיפים, למשל: צ'יפס, זיתים או בוטנים. כאשר מדובר בקוקטיילים או בוויסקי נהוג לאכול רק זיתים, בוטנים, דברים אשר אינם "ממלאים" את הבטן לגמרי. מה שבטוח הוא, שלא נאכל ארוחה מלאה ונשתה בה בקבוק וויסקי. כך נשתכר בקלות רבה, ובנוסף לכך אנשים יבינו שאין אנו מבינים דבר בשתייה ובאוכל.