הלימודים באוניברסיטה הם חלום עבור רבים. מדובר בשלב מכריע, בו אנו קובעים באופן כמעט סופי את התחום בו אנו רוצים לעסוק בו "כאשר נהיה גדולים". כניסה ללימודים גבוהים היא שלב נוסף בתחילת ההתפתחות והעצמאות שלנו. עם כניסתנו לאוניברסיטה אנו מתחילים דרך ארוכה שיכולה להימשך שלוש שנים או יותר.יש כאלה שאצלם היא לעולם לא נגמרת.
פסיכומטרי לאוניברסיטה
מבחן פסיכומטרי הוא אחד המרכיבים שעל פיהם מחליטה האוניברסיטה האם לקבל אותנו ללימודים בה. ציוני המבחן נעים מ200 ל800, כאשר הציון נקבע לא רק על פי התוצאות שהשגנו אנחנו אלא גם על פי רמת הקושי של המבחן עבור הנבחן. קריא- בוחנים גם את הציון שמקבל הנבחן ביחס לנבחנים אחרים, על מנת לדעת את מקומו ביחס אליהם.
חלוקת הציונים בתוך המבחן חשובה אף היא, לפחות בחלק בו נבחנים במקצוע האנגלית. הסיבה היא שמעל ציון מסוים נהנה מפטור באוניברסיטה מלימודי אנגלית. אם לא- יש צורך לעבור קורס מתחילים ומתקדמים באנגלית בשנה הראשונה כתנאי לכניסה לשנה השנייה באוניברסיטה.
בגרות לאוניברסיטה
החלק השני אשר משפיע על כניסתנו לאוניברסיטה הם מבחני הבגרות שלנו. עלינו להגיע לבגרות מלאה- 21 יחידות, ויש המבקשים שהם יכללו מקצועות מסוימים או כמות יחידות מסוימת באנגלית ומתמטיקה. הכל תלוי כמובן לאיזו פקולטה אנו מבקשים להתקבל. הציון החשוב עבור האוניברסיטה הוא הממוצע של הבגרויות. ממוצע זה נעשה על ידי סכום כל ציון (כולל הבונוס) כפול מספר יחידות הבגרות במקצוע, חלקי סכום כלל יחידות הבגרות עליהן נבחנו.
אחרי שהגשנו לאוניברסיטה את תעודת הבגרות שלנו, והאוניברסיטה קיבלה (ישירות) את ציון מבחן פסיכומטרי שלנו מ"המרכז הארצי לבחינות והערכה של האוניברסיטאות", הם משקללים את שני הציונים. כאשר לכל אוניברסיטה ולכל פקולטה יש דרך אחרת לשקלל זאת. הציון המשוקלל הוא ציון ההתאמה שלנו לאוניברסיטה. כמובן שבכל פקולטה יש ציון התאמה אחר, בהתאם לרמת הקושי שלה.
על מנת להתחיל את שנת הלימודים באוניברסיטה בזמן, חשוב לעשות מבחן פסיכומטרי חודשים מספר לפני הקיץ, המועד בו אמורים להירשם, וכמו כן חשוב שבשלב ,זה תהיה כבר באמתחתנו תעודת בגרות מלאה. את ההרשמה ניתן לעשות עוד בטרם קיבלנו את הציונים לפסיכומטרי, שכן במידה ונתקבל- נקבל על כך הודעה בימים בהם נקבל הודעה סופית על ציון הפסיכומטרי שלנו.
הרשמה לאוניברסיטה, היא דבר מהותי וחשוב בחיינו. יש כאלה היודעים טוב מאוד מה ברצונם ללמוד עוד בטרם החלו לעשות את דרכם לאוניברסיטה. אחרים, לעומת זאת, נאלצים לסקור את הידיעון שוב ושוב כדי לבחור לאיזו פקולטה להירשם גם אחרי שכבר עשו את המבחן הפסיכומטרי. אך לא משנה לאן תרשמו. מה שחשוב הוא שיהיו לכם הציונים המתאימים לכך.