מפסק הפחת (הוא ה"פקק") שומר על חיינו ועל חיי ילדינו. כאשר הוא מזהה צריכת יתר של חשמל העלולה להביא להתחשמלות, לקצר או לשריפה- הוא מפסיק את החשמל מיד. באמצעות לחיצה על כפתור בצד מפסק הפחת אנו יכולים לבדוק את תקינותו. לחיצה כזאת אמורה להביא לניתוק החשמל בבית. יש לבצע בדיקה זאת מדי פעם כדי לוודא שמפסק הפחת תקין. במידה והוא לא פועל יש להזמין מיד חשמלאי כדי לתקנו.
תקלת החשמל הנפוצה ביותר היא עומס יתר. אם נפעיל בו זמנית כמה מכשירים "זוללי" חשמל- צניחת הפיוז בוא תבוא. כל שעלינו לעשות במקרה כזה הוא לדחות את פעולתם של כמה מן המכשירים לשעות מאוחרות יותר, לכבות אותם ולהרים את הפקק. לשם כך אין לנו צורך בחשמלאי.
אם עדיין ממשיך הפיוז לצנוח המסקנה היא שיש מכשיר מקצר. זהו את המכשיר, נתקו אותו מן השקע וקחו אותו לתיקון.
בכל מצב אחר יש לקרוא לחשמלאי, והכרחי שיהיה זה חשמלאי מקצועי. ישנם ענפים רבים שכדי לעסוק בהם אינה נדרשת תעודה. חשמלאי אינו אחד מהם. חשמלאים אינם רשאים לעסוק בתחום ללא תעודה ממשרד העבודה.
אם נרצה להיות מוגבלים פחות בהפעלת מכשירי החשמל נוכל להגדיל את הספק החשמל באמצעות לוח תלת פאזי. זהו פתרון לא פשוט הדורש התקנה של חברת החשמל וגם את עבודתו של חשמלאי מקצועי המוסמך לעבוד עם חשמל תלת פאזי (ישנן דרגות שונות של הסמכת חשמלאים, וחשוב לבדוק שהחשמלאי אשר תיקחו לביצוע העבודה יהיה אכן מוסמך לבצע אותה). אולם אם ניקח בחשבון שמספר מכשירי החשמל בדירתנו יכול רק לעלות- אולי זוהי השקעה משתלמת.
גם לצורך תיקונים פחות מורכבים הקפידו לקחת חשמלאי מקצועי ומוסמך. עם חשמל לא משחקים. בניית ארון חשמל, תיקון קצרים, התקנת נקודות חדשות, התקנת תאורה, מאיץ חום בדוד, החלפת חוטי חשמל ועוד- כל אלה עבודות הדורשות בעל מקצוע רציני. אל תתפשרו על "חאפרים", ובטח ובטח אל תנסו לעשות עבודות מסוג זה בעצמכם.
בכל מקרה, יש להשתמש במכשירי החשמל שבדירתנו בתבונה, על מנת למנוע תקלות הנובעות מעומס יתר או מתחזוקה לא נכונה של מכשירי החשמל בבית, וגם על מנת לחסוך בחשמל.