שיפוץ דירה מתבצע בדרך כלל בשתי צורות: או בעזרת שיפוץ כללי, אשר משנה את פנים הדירה באופן מוחלט ואף מאפשר לה להשתנות באופן חיצוני, או שיפוץ נקודתי, אשר איננו מצריך שיפוץ רציני ומעמיק, ואיננו פוגם באיכות החיים של הגרים בדירה. שני המקרים כמובן משנים את פנים הדירה ויוצרים לה עיצוב חדש.
ערכה של דירה נקבע על פי מדדים רבים: מיקומה, גודלה, מצaב השכונה, התחבורה במקום, אלמנטים של רעש, ניקיון, וכמובן מצב שוק הנדל"ן באותה נקודת זמן. על רוב מדדים אלו אין אנו יכולים להשפיע. אך בנקודה אחת אנו כן בעלי השפעה, והיא- ערך הדירה לפי טיבה, המבנה שלה והגודל שלה.
שיפוצים אשר מתרחשים בדירות למכירה מאפשרים, כפי שציינתי, להעלות את ערך הדירה. למשל, אם מדובר בדירה של שני חדרים- היא תימכר בסכום מסוים, אך אם נערוך בה שיפוץ אשר יקנה לה חדר חיצוני נוסף- נוכל להעלות את המחיר בצורה כזו שההפרש בין שני המחירים יעלה על סכום השיפוץ שערכנו.
דוגמא אחרת היא שינוי פנים הדירה, למשל חלוקה שונה של גודל החדרים, כך שהסלון יהיה גדול יותר או חדרים גדולים יותר, מה שיגרום לקונים פוטנציאליים לרצות לרכוש את הדירה.
כמובן שגודל החדרים צריך להיות תלוי בסוג האנשים שרוצים לרכוש את הדירה. מאחר והיא מוצעת למכירה רק אחרי סיום השיפוץ, מוטב שנשפץ אותה באופן שהחדרים יהיו מרווחים ושווים בגודלם.
חשוב לזכור שלרוכש חוסך השיפוץ את הצורך בשיפוץ הדירה על חשבונו. כך אנו חוסכים לו גם זמן וגם כסף. מאחר והוא מקבל את הדירה אחרי השיפוץ, אין הוא יכול לדעת בוודאות מה ערך הדירה האמיתי, אלא רק ערך הדירה המשופצת, ומכאן שהרווח יהיה שלנו כמוכרי הדירה. את הדירה יש למכור רק אחרי השיפוץ, כאשר היא נקייה ומסודרת, כמו דירה חדשה.