תהליך תמחור הובלה הוא שרירותי בדיוק כמו לא מעט תהליכי תמחור של שירותים ומוצרים אחרים. אין מדובר הרי במדע מדויק. עצם העובדה שכל גורם יכול להציע מחיר אחר מוכיחה שאין זה דבר החרוט בסלע, אלא דבר שכל אחד בוחר לראות אותו בצורה אחרת, וכך הוא קובע את המחיר. אך יש בכך יתרון, במיוחד כאשר מדובר על שוק חופשי: אתם, הלקוחות, יכולים "לשחק" על זה מול חברות ההובלות, ולהתמקח על מנת להשיג את המחיר הזול ביותר.
כיצד מתבצע תמחור של הובלה? ראשית- תכולת ההובלה. יש הקובעים את המחיר על פי הקילוגרמים, אחרים על פי סוג החפצים, יש כאלה שעל פי כמות הארגזים, יש שקובעים את התכולה לחוד ואת פירוקה לחוד. קחו בחשבון שכל חפץ מיוחד יעלה את מחיר ההובלה אוטומטית (מוצר מיוחד כמו: שידה, פסנתר וכדומה).
שנית- זמן ההובלה. במידה וההובלה תארך זמן רב זה ימנע מחברת ההובלות אופציות לעבודות נוספות. אם מדובר בתקופה ה"בוערת" של ההובלות, בקיץ למשל- המחיר יעלה. הרי מדובר בשוק חופשי, כבר אמרנו, וזו שאלת היצע וביקוש. כאן- אתם אלה שנפגעים, כי אתם לא היחידים הרוצים לעבור דירה ולבצע הובלה.
שלישית- מיקום היעד. אם מדובר בדירת קרקע קרובה מן הסתם ההובלה לא תיקח זמן רב ולא תהיה קשה מדי, לכן לא תשלמו עליה הרבה. אך אם מדובר בנסיעה לעיר אחרת, ובבניין רב קומות, או בניין ללא מעלית- המחיר יעלה. גם המובילים יודעים מה הם שווים, ועל עלייה במדרגות לקומה גבוהה צריך לשלם.
תמחור ההובלה, כפי שציינתי, נעשה עם חתימת החוזה על ההובלה. יש לקחת בחשבון שאין זה התשלום היחידי שאתם משלמים לחברת ההובלות. לתשלום זה יכול להתלוות תשלום על ביטוח הובלה, במידה ואתם מעוניינים בו, וכמובן טיפ למובילים ביום ההובלה. חשוב שתבחנו את התמחור אצל מספר חברות, על מנת שתקבלו מחיר שהוא ריאלי וטוב עבורכם.