מאז שנות השבעים חלה חובה על כל בניין (מלבד רבי קומות עם גג צפוף) להתקין מערכת חימום מים ב אנרגיה סולארית. חובה זו נקבעה עקב משבר האנרגיה שחל באותם ימים בעולם, מחשש שיצטרכו להשתמש בחשמל לשם חימום מים, דבר שיפגע בכמויות החשמל בישראל. לא רבים יודעים זאת, אך דוד שמש כפי שהוא נראה היום הינו המצאה ישראלית שנוצרה עקב משבר שחל בישראל במטרה לחסוך בחשמל.
היום תחום דודי שמש הינו מפותח ומתקדם, ומתאים את עצמו לצרכי הלקוחות. אומנם אין מדובר בתחום "סקסי", אך החובה להתקין דודי שמש ברוב הבניינים והצורך למצוא הסדרים שונים לרבי קומות, שאינם יכולים להתקין דודי שמש רגילים, מביאים לכך שהתחום מתפתח כל הזמן כדי לספק את הצרכים השונים של הציבור.
אחד הפיתוחים הוא מתקן חימום חשמלי אשר מותקן בתוך הדוד. מתקן זה מאפשר חימום מים במהירות בימים בהם אין שמש שיכולה לחמם אותם. כך למעשה בימי חורף אנו יכולים ליהנות ממים חמים. מתקן זה מופעל לא פעם גם בימים בהם יש שמש, במידה ורוצים חימום מהיר של המים. יש לציין שמתקן זה מעלה את ההוצאות על המים.
אפשרות אחרת שהתפתחה היא דוד מרכזי. מדובר על דוד אחד לבניין שלם. זהו דוד שאין צורך להפעילו אלא הוא עובד כל הזמן, ולכן בכל שעות היממה יש מים חמים. זאת להבדיל מדוד רגיל, אשר, במידה והשמש לא מספיקה לחימום המים, יש צורך להפעילו בטרם נוכל ליהנות ממים חמים. בדרך כלל נהוג להתקין דודי שמש מרכזיים בבנייני רבי קומות, כדי לשרת את כל דיירי הבניין.
כמובן ששיפורים נוספים שהוכנסו במהלך השנים, והם קשורים בעיקר לאופי החומרים מהם עשוי הדוד ולאופי ההתקנה. הצינורות היום חזקים יותר, הקולט גדול וטוב יותר, ההתקנה נעשית באופן חזק ונוח יותר בשביל שהדוד לא יפגע בסערות ויהיה נוח יותר לטפל בו. כך נהנה גם בחורף ממים חמים.