אחת הדרכים לחסוך בהוצאות הרכב היא על ידי התקנת מערכת גז לרכב . מדובר במערכת הנוסעת על גז, לכן היא מוזילה את מחיר הדלק בחצי, ומוזילה את עלות התיקונים ברכב, שכן מדובר במערכת שמזהמת פחות ולכן גם המנוע מתלכלך פחות, והרכב מתקלקל הרבה פחות מאשר רכב רגיל.
כעת עולה השאלה כיצד משפיעה הרכבת מערכת זו, אשר מוזילה את עלות אחזקת הרכב, על הביטוח, אשר גורם לנו להוציא כסף רב, על מנת שהרכב יהיה מבוטח, ועל מנת שאנו והנוסעים שאיתנו נהיה מבוטחים במקרה של תאונה או של פגיעה בגורם שלישי? הקשר בין השניים הינו קשר הדוק, בדיוק כמו קשר בין ביטוח למכונית רגילה.
התקנת מערכת גז
מערכת גז היא מערכת הדורשת אישור ממשרד התחבורה על הרכבתה, כהרכבת חלק נוסף לרכב. גם חברות הביטוח קובעות שאין מדובר בחלק שהוא ממרכיבי הרכב, לכן התימחור עליו נעשה בנפרד מכל הרכב. ישנן חברות שמעלות את הפרמיה ב-8 אחוז מעלות הרכבת מערכת הגז, לפי קביעה של החברה.
ביטוח למערכת גז
מערכת גז צריכה להיות מותקנת אצל מתקין רשמי. המערכת צריכה להיות בעלת תקן מטעם איכות התקנים, ולעבור בדיקות בטיחות שונות. במידה והחלטתם להתקין את המערכת לא אצל מתקין חוקי, תישלל מן הרכב הזכות לביטוח מקיף או ביטוח צד ג'. במקרה כזה, אם ייגרם נזק לרכב או לכם- אתם תיאלצו לשלם על כך.
מי שבכל זאת ינסה להשיג פרמיה זולה על ידי כך שלא יספר לחברת הביטוח על העובדה שיש לו מערכת גז ברכב, עלול להיות מואשם בהונאה. שכן הוא לא דיווח לחברת הביטוח דיווח אמת. במקרה כזה, כמובן, אין חברת הביטוח אחראית לנזק שייגרם לרכב או לו כתוצאה מתאונה או מכל סיבה אחרת.
יש לציין שיש חברות שלא מוכנות כלל לבטח כלי רכב שממונעים בגז. הסיבה היא שלפי דעתם אין מדובר ברכב בטיחותי. זאת למרות שחשוב לומר שרכב עם מערכת גז הינו בטוח יותר מרכב דלק רגיל, שכן הוא מתקלקל פחות, וגם מערכת הגז הינה בטוחה ועמידה בפני פגיעות. מדובר במערכת שעברה מבחני בטיחות מחמירים ביותר, הן מטעם האיחוד האירופי והן מטעם הטכניון בישראל. לכן אין חשש שמא מדובר ברכב לא בטיחותי, כפי שחברות ביטוח מסוימות מבקשות לומר.