קיים מגוון רחב מאד של מכשירי שמיעה. הם מורכבים לפי מידה אישית, וכן, כמובן, בהזמנה אישית, לפי תוצאות בדיקת השמיעה שלך - מקצועית ואסטטית. מכשיר השמיעה הוא אישי ובנוי בהתאמה לאוזן הלקוח.
מכשירי השמיעה היום מפחיתים רעשים וצפצופים, קלים לתפעול, נוחים מאד ומאפשרים שמיעה נקייה ונעימה. המכשירים הממוקמים מאחורי האוזן מופיעים בגדלים שונים וברמות עוצמה שונות, והם ניתנים להתאמה אישית לפי ירידת השמיעה. מכשירי השמיעה מסופקים עם אוזניות מותאמות אישית לאוזן הלקוח, ומיוצרים ממיטב החומרים ובשיטות המתקדמות והטובות ביותר. הטכנולוגיה של מכשירים אלה מאוד גבוהה.
קיימים למעשה שלושה סוגים של מכשירי שמיעה:
א. מכשיר שמיעה אנלוגי: זהו מכשיר בסיסי וותיק ביותר. הפעולה קליטת הצליל נעשית באמצעות מיקרופון המוגבר באופן אחיד על ידי מגבר ורמקול המשמיע את הצליל המוגבר . טכנולוגיה זו פשוטה ואמינה ונותנת מענה פשוט במקרים רבים של לקות שמיעה.
ב. מכשיר שמיעה דגיטלי קונבנציונלי: מכשיר זה הוא אנלוגי אולם הוא נשלט בטכניקה דגיטלית. המכשיר מתוכנת באמצעות מחשב כדי לבודד את הרקע הרעשי שמסביב ולהגביר את התדירות הרצויה. כך אפשר ליהנות מקולות הסביבה ומשמיעה טובה יותר. מכשיר זה מצויד במספר תוכניות המתאימות לסביבה ולחיי היום יום.
ג. מכשיר שמיעה דגיטלי ממוחשב: מכשיר זה הוא בעל הטכנולוגיה המתקדמת ביותר כיום בארץ. קלינאי תקשורת יכול להתאים את המכשיר ללקוח בצורה המיטבית ביותר, כך שייתן את התוצאות הטובות ביותר. המכשיר מתאים את עצמו באמצעות תכנותו להעברת דיבור ולהנמכת רעשים תוך שיפור השמיעה בו. המכשיר עובד על מספר ערוצים המאפשרים הגברה שונה בתדירויות שונות בצורה המדויקת המכסימלית .
בנוסף להרכבת מכשיר שמיעה, יש אפשרות להתקנת מספר מכשירים להגברת הקולות בבית, מכשירים כגון: לחצני מצוקה, פעמון הבית, וטלוויזיה וטלפון יכולים להיות מוגברים לרמה אשר תאפשר לכבד השמיעה לשמוע אותם. כך גם מכשירים שונים ברכב, כגון : צלצול הפלפון או עצמת הקול בדיבורית.
התקנת מכשירים אלה מתאימה לאנשים ששמיעתם נחלשה. היא עוזרת להם לנהל את חיי היום יום שלהם כמעט כרגיל, למרות ליקוי השמיעה שלהם.