אנשים מסוימים בוחרים להתמודד עם תחושה זו בעזרת שינויים שהם עורכים בחייהם, אחרים מעדיפים להתמודד עם הבעיה בעזרת טיפול פסיכולוגי ארוך ולא פשוט, ויש מי שבוחר באימון אישי כדי להבין את הבעיה ולשפר את חייו. בעזרת אימון אישי מתמודדים עם הקשיים באופן פרקטי, אשר לעיתים קרובות מאפשר למטופל להבין כיצד הוא יכול לשנות את חייו בלי לברוח מהם.
ההתמודדות הראשונה באימון היא עם תחושת הכישלון. עצם הבחירה באימון אישי מסמלת לא פעם את תחושת הכישלון. הרי אם לא טעינו לא היינו נזקקים לעזרה מבחוץ. הטעות מסמלת עבורנו את הכישלון האישי שלנו. אך אין כך הדבר. לא כל אדם יכול להתמודד עם קשייו בעצמו. יש הנעזרים בחברים, יש הנעזרים במשפחה, אחרים בוחרים בגורמי טיפול שונים. תחושת הכישלון אינה נעימה, אך עצם הידיעה שאנו מתמודדים עם הכישלון ולא בורחים ממנו צריכה להעניק לנו תחושה טובה והרבה נקודות זכות.
ההתמודדות בעת האימון היא בעיקר בחשיפת הסודות שלנו. לעיתים קרובות אנו יודעים היכן טעינו ולמה איננו לא מצליחים, אך אין אנו מסוגלים לומר זאת בקול רם. לומר זאת בפני אדם זר אינו דבר קל. עלינו לזכור שכפי שאנו חושפים לא פעם את עצמנו במובנים חיובים כך גם חשיפה של היבטים שליליים יכולה רק לקדם אותנו. חשיפה כזאת תגרום לנו להבין שהסודות שלנו אינם מיוחדים במינם אלא חלק מחיינו, בדיוק כמו דברים פשוטים אחרים שאנו חיים איתם בשלום.
התמודדות אחרת באימון, היא עם הפחדים. לכל אדם יש פחד כלשהו, אשר מונע ממנו להתקדם, לצאת מתוך המעגל שהוא יצר לעצמו, אל מקומות חדשים שלא היה בהם מעולם. הפחדים האלו יכולים להיות זרז חיובי, שכן אם נדע להתמודד איתם נכון ונדע לקבל אותם כמו שהם הם יהפכו במהרה לאתגר עבורנו, אשר רק יחזק אותנו יותר. לכן אין לחשוש מפחדים, ואין לחשוש לספר עליהם. לכל אחד יש פחד, ומכאן שאין זה דבר מיוחד או בעיה הקיימת רק אצלנו.
ההיבט החשוב ביותר באימון הוא היחסים עם המטפל. כמו בכל מערכת יחסים, אמון הוא הדבר החשוב. אם נדע להאמין באיש העומד מולנו, נוכל ליהנות מן האימון וכמובן להחכים ממנו. לאימון צריך לבוא בידיעה ברורה שאנו רוצים להצליח, שהמטפל העומד מולנו רוצה בטובתנו, והוא נמצא שם כדי לעזור לנו. אם נדע לקבל זאת- האימון יצליח וחיינו לא יראו עוד כחסרי מיצוי, או כ"תקועים". נגלה דרכים חדשות בהן נוכל להגשים את עצמנו בהם.