קריוקי הפך לאחרונה בידור מקובל במקומות בילוי רבים. באירועים, באתרי נופש, ובכל מקום בו מתאספים אנשים לצורך בילוי יש מקום לקריוקי. אז מה זה בעצם קריוקי?
קריוקי פירושו "תזמורת ריקה" ביפנית. מכונת הקריוקי מביאה לנו את ליווי השיר, ללא הזמר המבצע, ואת מילות השיר על המסך, עם סימון מתי לשיר אותן. מנחה הקריוקי מצייד את הקהל ברשימה ממנה יכול כל אחד לבחור שיר אותו הוא מכיר ואוהב, לקבל מיקרופון ביד ולשיר אותו ביחד עם הליווי- ה"פלייבק".
לא נעים להודות- לא כולנו זמרים מוכשרים. לפעמים מזייפים קצת, לפעמים לא עומדים בקצב. גם זה חלק מן הבידור הנקרא קריוקי . מישהו שר למיקרופון, והאחרים מאזינים, מצטרפים אליו או מגחכים. והעיקר- כולם נהנים.
קיימות לא מעט חברות היכולות להביא אל האירוע שלכם ציוד קריוקי ולהפעיל אותו. אם ברצונכם להזמין קריוקי בצעו כמה בדיקות מקדימות:
- רישיון הפעלה- החברה המפעילה את ערב הקריוקי צריכה להיות בעלת רישיון הפעלה, ולהקפיד על כללי ההפעלה- שעות ההפעלה ועוצמת המערכת, שאם לא כן עלולה המשטרה להפסיק את האירוע.
- ציוד חדיש ותקין- טיב הציוד עושה את ההבדל. כל תקלה בציוד עלולה לקלקל את הערב, או אף לבטל אותו. וודאו שהציוד הוא מקצועי ותקין, שהוא מתוחזק כהלכה ומעודכן.
- זכויות יוצרים- וודאו שהמפעיל משלם זכויות יוצרים ליוצרי השירים. זה יבטיח את העובדה שיש לכם עסק עם אדם ישר.
- המנחה- מנחה צריך לדעת להתחבר עם הקהל ולהפעיל אותו, אבל יחד עם זאת לשלוט בעניינים. עליו לדעת לעזור לזמרים בעדינות, להחזיר אותם לצלילים הנכונים, לעודד אותם כשהם מתביישים ולתת להם מרחב כאשר הם רוצים להתבטא.
- מילות השירים- כדי שהקהל יוכל להצטרף לשירה חשוב שמילות השירים יהיו בידיו- אם מודפסות בשירונים, או בטווח ראייה על מסכים.
תמיד רצוי להשוות. השוו את הציוד, את המנחה, את המחיר. השוו ובדקו לפני שאתם מזמינים פעילות של קריוקי.
דאגו לעדכן את המנחה באשר לשירים שהקהל שלכם אוהב (לפחות להשערתכם). יש שירים המתאימים כמעט לכל קהל יעד, אך יש קבוצות אשר יעדיפו אולי שירים אחרים- שירי ארץ ישראל, שירי שנות השישים וכולי. חשוב שהמנחה יקלע לטעמם של כמה שיותר אנשים בקהל. זה מה שיבטיח את ריבוי המתנדבים לשיר, את השתתפות הקהל ואת הצלחת הערב.
ערב קריוקי יציג בפניכם את האנשים אשר אתם חושבים שהכרתם באור שונה לגמרי. אפשר להסיק הרבה משירתו של אדם לפי השיר אשר בחר לשיר ולפי צורת השירה שלו. אדם שר מן הנשמה, ובשירתו פותח אל השומעים חלון אל נשמתו, חלון אשר לא לעיתים קרובות ייפתח.