יין...מקצוע היינן, יצרן היין, הוא מקצוע בפני עצמו, הנלמד בארצות מסוימות אפילו באוניברסיטה. ההיסטוריה של היין היא עתיקה מאד, בת אלפי שנים. יש הסכמה על כך שייצור היין התחיל באזור צפון בבל או ארמניה. נמצאו לכך עדויות בנות 8,000-10,000 שנה. נמצא אזכורים של יין והשפעתו על בני האדם בסיפורי התנ"ך, וגתות עתיקות לדריכת ענבים בחפירות ארכיאולוגיות שגילן אלפי שנים. ייצור היין בתחילה היה פשוט: סחיטת ענבים ע"י דריכה עליהם בגת- לכן נקראה פעולה זאת דריכת ענבים- התססת המיץ וזריקת המשקעים.
כל שלב משלבי הייצור משפיע על איכות היין: החל מגידול הענבים, הסוג המסוים לכל יין, בתנאים מסוימים (סוג אדמה מיוחד לכל זן, תנאי אקלים אופטימאליים), השקיה נכונה ובזמן, זמן הבציר הנכון, אשר קובע את רמת המתיקות והחומציות של הענב, דרך הבציר הנכונה אשר לא תפגע בעינב ולא תגרום לתסיסה מוקדמת של המיץ, דרך סחיטתם, סוג העץ ממנו עשויות החביות בהן מאוכסן מיץ הענבים המשפיע רבות על טעם היין, זמן האכסון בחביות ותנאי האכסון (טמפרטורה, לחות).
בעבר היה ייצור היין עניין משפחתי: מגדלי הענבים היו גם בעלי היקבים.הם שמרו מכל משמר סודות משפחתיים אשר התייחסו בעיקר לבחירת זן הענבים לכל סוג של יין, לקביעת זמן הבציר האופטימאלי כדי להגיע לאיזון בין מתיקות לחמיצות הענב ולכמות וזמן ההשקיה.
היום ישנה חלוקה ברורה בין מגדלי הענבים אשר גם בוצרים אותם לבין היקבים יצרני היין. התחום הפך לתורה מלומדה. היקב מחליט על זן הגפנים שיינטעו ועל רמת המתיקות והחומציות אשר נחוצה לו. רמות אלה נמדדות על ידי מכשירים. החקלאי הוא המחליט על צורת הטיפול וההשקיה של הגפנים. הבציר יכול להתבצע בשתי דרכים: בציר ידני בעזרת מזמרות, ובציר מכני- על ידי מכונה המנענעת את הגפנים וגורמת לנפילת הענבים אל מיכל האיסוף. כל דרך ויתרונותיה וחסרונותיה, וכל יקב מחליט על צורת הבציר הנוחה לו.
מה צריך הברמן לדעת על היין? כמה שיותר...שתיית היין היא תרבות ומסורת אשר התפתחו במשך שנים רבות. הברמן צריך להכיר את סוגי היין (אדום, לבן, מתוק,יבש, חצי יבש וכו'). לאיזו מנה ולאיזה מעמד מתאים כל סוג, באיזה כלי להגיש אותו ובאיזו טמפרטורה. הוא צריך גם להכיר את שמות היינות ולזכור את שנות הבציר הטובות. הוא צריך לדעת באיזה סוג של גביע להגיש כל יין, איך טועמים אותו ואיך מוזגים אותו. את הידע הזה הוא ירכוש בקורס הברמנים ומן הניסיון במשך עבודתו.