שני שירותי הקייטרינג העיקריים הם:
קייטרינג רגיל מה שמוכר בשם "אמריקן סרוויס"- שולחנות בהם יושבים הנוכחים, מלצרים שמגישים את האוכל אל השולחן, לפי תפריט קבוע או לפי הזמנת הנוכחים. כיום ניתן להזמין חברות קייטרינג אשר מתמחות בסוג אוכל מסוים (יפאני, דרום אמריקאי, איטלקי, צרפתי וכדומה) ובכך להעניק לנוכחים את מיטב האוכל מסוג זה. החיסרון של שירות זה, הוא העובדה שהנוכחים מוגבלים לתפריט, ובעלי האירוע צריכים להכריע לא פעם בין סוג אחד לשני ובכך למנוע גיוון מן הנוכחים. בשיטה זו, הארוחה תהיה בזמן קבוע וידוע, וכך בעלי האירוע יוכלו לתכנן אותו לפי הארוחה.
שירותי בר אקטיבי- חברת קייטרינג מפזרת מספר ברים במקום האירוע, לשם מוגש האוכל, ומלצרים מטעם החברה מגישים אותו לנוכחים אשר באים לקחת את האוכל מהבר. גם כאן תיתכן התמחות של החברה בסוג אוכל מסוים, אך בשיטה זו נהוג לרוב להביא חברה עם מספר התמחויות, כך שהנוכחים יוכלו לטעום ממספר סוגי אוכל. כאן יש יותר גיוון, הארוחה איננה קבועה בזמן והנוכחים יכולים לקחת את האוכל כל אימת שמתחשק להם. כאשר מדברים על בר אקטיבי, הכוונה היא לכך שמלצרים מטעם החברה מסתובבים בין הנוכחים ומציעים להם מנות ממגשים שהם נושאים בידם.
אחרי שבוחרים את סוג השירות שרוצים יש לבחון איזה אוכל הוא מגיש ולקבוע מה בעלי האירוע מעוניינים שיהיה בו. כאשר מדובר באירוע אישי, הרי שנהוג לבנות תפריט, המורכב מאוכל שאהוב על בעלי האירוע, בתוספת אוכל פופולארי ומיוחד, על מנת שהנוכחים ייהנו ממנו. חשוב שיהיו מנות צמחוניות לאלו שלא אוכלים בשר, רוב חברות הקייטרינג כשרות, אך בכול זאת רצוי לבדוק זאת על מנת שלא יהיו בעיות עם הנוכחים או בעלי המקום. חשוב שיהיה גיוון על מנת שהנוכחים יוכלו להנאות ממבחר ובחירה. באירועים לא אישיים נהוג להזמין אוכל פופולארי, שכול אחד יוכל ליהנות ממנו.
חברות קייטרינג נוהגות לקיים טעימות זמן מה לפני האירוע, על מנת שבעלי האירוע יוכלו להתרשם מן החברה וממאכליה. חשוב באותה הזדמנות לבחון את המגישים, לראות עד כמה הם אדיבים ואיכותיים. מאחר ואותם מלצרים יהיו, סביר להניח, גם באירוע, הרי שחשוב לב לשים לצורת ההגשה שלהם ועד כמה הם נוהגים באכפתיות.
אחרי שבוחרים את המנות העיקריות יש לבחור את הקינוחים. גם כאן יש שתי אפשרויות: האפשרות הראשונה היא מגש של קינוחים אשר יונח בבר ויאפשר לנוכחים בחירה בין המנות, האפשרות השנייה היא הגשה לשולחן של קינוח אחד או שניים. הזמנת הקינוח תלויה בארוחה המרכזית שהוזמנה, ועד כמה היא הייתה מספקת.
תחום נוסף שחברת הקייטרינג עוסקת בו הוא אלכוהול. קיימים שני סוגי בר שניתן לבחור ביניהם:
א.בר אקטיבי- מצד אחד ישנו בר שאליו יכולים לגשת הנוכחים לבקש שתייה, מצד שני יש מלצרים אשר עוברים בקהל ומציעים שתייה. היתרון בבר זה, שהמלצרים משתלבים בקהל ומשלבים אותו.
ב.בר נייח- בר רגיל, שהנוכחים ניגשים אליו לקחת שתייה. היתרון בבר כזה הוא שיש הפרדה בין המלצרים לנוכחים באירוע. החיסרון הוא שדבר זה יכול להפריע לרציפות של האירוע עבור הנוכחים.
לסיכום, ישנה חשיבות עצומה לקייטרינג באירוע. חשיבות בטיב האוכל, הזמינות שלו, אופי וטיב השירות וכדומה. לכן חשוב לחפש בקפדנות וברצינות, לשמוע המלצות ובעיקר לבדוק בעיניים ובפה. על הקייטרינג יקום או ייפול אירוע.