בשלב הראשון עליכם לקבוע תקציב . אחרי שקבעתם תקציב לאירוע, ואת החלק שאותו תקדישו לקיירטינג, עליכם לברר מה הן החברות שעומדות בתקציב זה . מוטב לא לחרוג מהתקציב באופן רחב, שכן אז תגלו מהר מאוד, שאתם מקדישים חלק רב יותר ממה שתכננתם עבור קייטרינג .
כאשר אתם בוחרים חברת קייטרינג חשוב שתדעו שלא גודל החברה הוא מה שחשוב . ישנן חברות קטנות וטובות בעוד שישנן חברות גדולות שהמזון שהם מגישים הוא תעשייתי וטפל .
הבחירה צריכה להיות לפי מספר סטנדרטים : ראשית, שהחברה תוכל לבשל ולהגיש באירוע בעל סדר גודל כמו שלכם . שנית, שצוות המלצרים שלהם יהיה אדיב, נמרץ, מיומן, בעל יכולת לעבוד עבודת צוות, ובעיקר כאלו שמסוגלים לעבוד במשך שעות בלי ליפול מהרגליים .
שלישית, חשוב שלחברה יהיה גיבוי לכל מקרה שעלול לצוץ : שף או צוות מלצרים שיהיה בהיכון במקרה וקרתה תקלה כלשהי.
על מנת לדעת האם החברה מסוגלת לעמוד בכל זה יש לקבל המלצות מחברים שעבדו עם החברה שבחרתם, לראות אותה בזמן עבודה וללכת לטעימות . כך תוכלו להינות גם מן הבישול שלה .
לאחר מכן עליכם לתכנן את האירוע, כאשר חשוב שלוח הזמנים יגיע גם לידי הצוות של חברת הקייטרינג , כדי שידע מתי להגיש, ומתי אפשר לנוח .
שלב תכנון האירוע תלוי יותר בכם . ראשית, עליכם לדעת שלא כל מה שהאהוב עליכם אהוב על הקהל כולו, ולכן מומלץ להתאים את האוכל לקהל הרחב, אם זה במנות בשריות לצד צמחוניות, אם זה במנות לילדים, ואם זה במאכלים שיהיו טעימים לרוב הקהל (אם לא לכולו ) .
שנית, עליכם להחליט האם אתם מעוניינים במזנון או מלצרים . היתרון במזנון הוא שהקהל יכול לגשת מתי שהוא רוצה ולקחת אוכל, והאירוע עצמו זורם יותר ואין הפסקות בריקודים, במידה ויש כאלו באירוע . היתרון בהגשה של מלצרים היא העובדה שכמות האוכל מוגבלת יותר (כך אתם נמנעים מהוצאה גדולה) והקהל יכול לשבת והאוכל יגיע אליו .
במידה ואתם מחליטים לערוך אירוע לא בשעה קונבנציונאלית (למשל בארנץ) כדי שתחשבו על אוכל שמתאים לשעה זו, בדיוק כפי שרצוי שהאוכל יתאים למזג האוויר (אוכל של חורף או של קיץ), או אם החלטתם לערוך אירוע בערב - כדאי שתיקחו בחשבון שיש מאכלים שאינם מתאימים לאכילה בלילה .
חשוב לבדוק אילו שירותים נוספים החברה נותנת, אם זה בר, שירותי קפה, ריהוט שמתאים למקום (במידה ומדובר באירוע בים או בטבע - יתכנו מנות שיתאימו למקום), במידה ואתם מקיימים אירוע בעל סגנון מסוים יתכן והחברה תכין עבורכם אוכל שיתאים לאותו סגנון .
לא פעם החברות אינן דורשות תשלום עבור ילדים מתחת לגיל 6 . יש לבדוק שהחברה תעבוד עד סוף האירוע, ושלא יהיו לה הגבלה בשעות .