אחת הבעיות בנסיעות ממושכות באוטובוסים או בטיסות ארוכות היא שהגוף איננו נמצא בתנועה. ישיבה ממושכת במושב עלולה לגרום לכאבי רגליים וגב ולחוסר נוחות אשר תימשך גם כאשר יוצאים מן האוטובוס או המטוס. במהלך נסיעות אלה הרגליים נרדמות לא פעם, יש קושי לשנות את תנוחת הישיבה והגוף מתעייף בקלות רבה יותר.
חשוב לציין, שהבעיה של ישיבה ממושכת, הן במטוס והן באוטובוס, איננה רק בעיית נוחיות אלא יכולה להיות גם בריאותית. לא פעם נוצרים קרישי דם בעת טיסות ארוכות, בגלל חוסר שינוי בתנוחת הישיבה. בנסיעות באוטובוסים- לא פעם אפשר לחלות בבעיות במערכת השתן, אם יש צורך להתאפק זמן רב, אך חייבים לציין שתופעה זו היא פחות שכיחה.
מה עושים כדי שהגוף לא יכאב בעת נסיעה באוטובוס? ראשית- חשוב להזיז את הרגליים. גם אם אין מדובר בהליכה של ממש, אפשר להניע אותן, אפשר לשנות את התנוחה שלהן, אפשר למתוח אותן מעט מדי פעם, הכל כדי שירגישו שהן בתנועה. כך ניתן לעשות גם לגב, לכתפיים ולידיים.
שנית- אפשר לעשות תרגילי התעמלות קלים לידיים, לכתפיים, לגב ולרגליים. הכל כמובן בישיבה ובלי להפריע למי שיושב לידנו באוטובוס. במידה וזה לא מפריע- אפשר לקום וללכת קצת באוטובוס, על מנת לשחרר את הרגליים. במידה וזה מפריע לנהג האוטובוס כמובן שיש להפסיק זאת, ולחזור למושב.
להבדיל מטיסה, הרי שלנוסעים בנסיעות ארוכות באוטובוסים יש אפשרות לרדת מן האוטובוס כאשר הנהג עושה הפסקות בנסיעה. מוטב לנצל ירידות אלה כדי לשחרר את הגוף, למתוח אותו קצת, לעשות את הצרכים השונים שיש לנו, לשטוף פנים, ולחזור לאוטובוס רעננים יותר ועם גוף כואב פחות.