לכן חשוב שכל בית מגורים משותף ידאג לביטוח לרכוש המשותף אשר יכלול גם ביטוח צד ג'. ביטוח זה מכסה את דיירי הבית ואורחיהם, וכל אדם אשק נפגע בתחום המשותף של הבית. הוא מגן על הדיירים מפני תביעות כספיות גדולות העלולות להגיע לפעמים עד למאות אלפי שקלים במקרה של פגיעה גופנית או פגיעה ברכוש הפרטי כתוצאה מתקלה ברכוש המשותף.
אם החליק דייר או אורח בחדר המדרגות מפני שרצפתו הייתה רטובה אחרי הניקיון, ונגרם לו נזק גופני כתוצאה מן הנפילה, הוא עלול לתבוע את וועד הבית, ודרכו, למעשה, את כל דייריו של הבית המשותף. תביעה זאת עלולה להתבטא בכסף רב. אם דאג וועד הבית לביטוח צד ג' לרכוש המשותף- חברת הביטוח תטפל בעניין משפטית, מה שיחסוך לנו הרבה זמן יקר, התרוצצויות והוצאות נוספות לעורכי דין, וגם תפצה את התובע בסכום שיקבע בית המשפט.
כן צריכה הפוליסה לכסות גם נזק הנגרם לרכוש המשותף, למשל: פיצוץ בצנרת המים, ההסקה המרכזית, הביוב, נזק הנגרם כתוצאה משריפה, התפוצצות בלון גז, נזק שנגרם בזדון או אפילו כתוצאה מרעידת אדמה. כל סעיף כזה חייב להיות מוגדר בפוליסה. באם הרכוש המשותף אינו מבוטח מתחלקים סכומי התיקונים בין כל דיירי הבית. תיקונים כאלה יכולים לעלות בסכומים גדולים מאד: גם אם הם מתחלקים בין כל הדיירים- עדיין הסכום שצריך לשלם כל דייר הוא גבוה מאד. לכן נהיה שקטים יותר אם נהיה מכוסים על ידי ביטוח בית משותף למקרים כאלה.
חשוב לציין שביטוח מבנה משותף מכסה רק את השטח המשותף של הבית המשותף, ובשום אופן לא את הדירה הפרטית של כל דייר. אין הוא פוטר את הדיירים מלבטח את רכושם הפרטי, את דירתם- מבחינת מבנה- כנגד פיצוצי צנרת, רעידת אדמה או שריפה, למשל, את תכולת דירתם- הרכוש והתכשיטים, או כל דבר אחר שירצו לבטח ושנמצא בשטח הפרטי שלהם.
הנה כי כן, ביטוח לבית משותף הוא חשוב מאד, ומונע מאיתנו טרדות רבות במקרה של תקלה בשטחים המשותפים של הדירה שלנו. הסבו את תשומת לב וועד הבית שלנו ליתרונותיו של ביטוח כזה. הפרמיה תתחלק בין כל דיירי הבניין, לכן לא תהווה מעמסה גדולה על התקציב הפרטי של כל אחד מהדיירים. הסכום שנשלם עבור הביטוח של הבית המשותף אינו משתווה למה שנצטרך לשלם כתוצאה מתביעת נזק בריאותי או נזק לרכוש המשותף במקרה שאין לבניין ביטוח כזה.