ביטוח חיים הוא ביטוח המאפשר לנו לחיות ברמת חיים שהיינו רגילים אליה גם אם אנו חולים או מאבדים את יכולתנו לעבוד. חלקו השני של ביטוח זהמאפשר למשפחתנו ליהנות מהפרשה חודשית או הפרשה חד פעמית אחרי מותנו. כך משפחתנו לא נפגעת במידה ואין אנו יכולים לפרנס אותה יותר.
על מנת שביטוח החיים יפעל בצורה שאנו רוצים שהוא יפעל, עלינו לבדוק מספר אלמנטים בטרם אנו חותמים עליו: ראשית- מה נחשב מבחינת חברת הביטוח אובדן כושר עבודה. ישנן חברות שבפוליסת הביטוח שלהן אחוז אובדן כושר העבודה הוא גבוה, מה שאומר שגם אם איבדנו אחוז מסוים, שמבחינתנו הוא גבוה, הרי שמבחינת חברת הביטוח אנו עדיין יכולים לעבוד.
שנית- יש לבחון אלו מחלות נחשבות מבחינת חברת הביטוח לכאלה שאיתן לא ניתן לעבוד. יש לבדוק כמובן מהן הדרכים שחברת הביטוח מטפלת בהן בנו בעת שאנו חולים במחלה זו או אחרת. מוטב שלא נזדקק לחברת הביטוח לשם כך, ונחסוך כסף מצידנו לימים קשים, אך בכל זאת- אם אנו דואגים כל חודש להפריש סכום כסף מסוים לביטוח, רצוי שביום בו נזדקק לכסף זה הוא יהיה ברשותנו.
אלמנט נוסף שיש לבחון הוא מי המוטבים שאנו רושמים בחברת הביטוח. כמובן שלרוב מוטבים אלו יהיו בני המשפחה הקרובה. יש לבחון האם מצב זה יכול להשתנות, ובמידה ואין אנו רוצים שישתנה- כיצד חברת הביטוח מעבירה את הכספים למשפחה ומתי. יש לזכור שאם אתם המפרנסים היחידים של המשפחה- אחרי מותכם המשפחה תהיה תלויה בביטוח החיים שלכם. לכן כל הפרטים של ביטוח זה צריכים להיות "סגורים" זמן רב לפני שמגיע הרגע לממש את הביטוח.
נקודה נוספת וחשובה מאוד היא כפל ביטוחים: ישנם עובדים הנהנים מביטוח חיים דרך העבודה. ביטוח זה הינו ביטוח שהחברה דואגת לו עבור העובד, משלמת חלק מהפרמיה שלו בעצמה ומעבירה חלק משכר העובד אל הביטוח. ביטוחים אלו כוללים לא פעם ביטוחים סיעודיים, שיש בהם צורך במקרים של אובדן כושר עבודה או מחלות שונות. חשוב לבדוק מה יש בביטוח זה שאין בביטוח שלכם, והאם יש צורך להשאיר את שני הביטוחים או לבטל אחד מהם. כמו כן, מומלץ לבדוק כיצד המשפחה שלכם תיהנה מביטוח זה בעת הצורך, ומה קורה כאשר אתם מחליטים להתפטר מן העבודה, לצאת לפנסיה או מפוטרים מן העבודה. האם במקרה כזה כספי הביטוח מגיעים לכם או נשארים בחברה?