אחת הדרכים של כל אחד מאיתנו לשנות את מצבנו ומצב משפחתנו כאשר נגיע ליום בו נהיה קשישים ונזדקק לטיפול סיעודי היא הביטוח הסיעודי. ביטוח זה מקנה לנו זכויות מסוימות, אשר בלעדיהן אנו עלולים להישאר נתונים לחסדי המדינה, אשר מתקשה לטפל בחולים סיעודיים, ולא פעם אף מושכת ידיה מטיפול זה.
ביטוח סיעודי הוא כמו כל ביטוח: אנו מפקידים סכום כסף באופן חודשי, בהתאם למצבנו הגופני, גילנו, בהתאם לתנאים שונים שעולים בפוליסה (תקופה מסוימת בתחילת הפוליסה בה היא איננה מתקיימת, סוגי מצבים סיעודיים שונים שאינם נכללים בביטוח וכדומה), וכך בעתיד, כשנזדקק לטיפול סיעודי- חברת הביטוח תוכל לעזור לנו לממן אותו, ולא ניפול לנטל על משפחתנו.
ביטוחים סיעודיים מאפשרים לנו, כחולים סיעודיים פוטנציאליים, ליהנות בעתיד משירותי חברת סיעוד, אשר תספק לנו מטפל אשר יגיע לביתנו ויטפל בנו באופן קבוע, או אשפוז במידת הצורך במחלקה סיעודית במוסד סיעודי. זאת כמובן בהתאם למצבנו העתידי, לרצוננו, ולהסכמת המשפחה- באם יש צורך לקבל אותה.
ביטוח זה הינו משמעותי, שכן עלות העסקת מטפל סיעודי יכולה להגיע לאלפי שקלים בחודש, אשפוז במוסד סיעודי עולה יותר מעשרת אלפים שקל בחודש, ועל כך יש להוסיף עלויות של תרופות וצרכים רפואיים שונים אשר עולים כסף רב. ביטוח סיעודי מאפשר למבוטח ליהנות מעתיד מובטח בעלות נמוכה יותר, בלי לחשוש שמא לא יוכל לממן אותו.
ישנם סוגים שונים של ביטוח סיעודי: מקומות עבודה רבים מעניקים ביטוח זה, כתוספת לביטוח בריאות שעל מקום העבודה לממן. לעיתים הביטוח הסיעודי מטעם העבודה כולל בתוכו גם תמיכה כספית במשפחתו של המבוטח. ביטוחי סיעוד נוספים מתבצעים באופן פרטי או דרך קופת חולים, אשר עושה זאת באמצעות חברת ביטוח. חשוב לבדוק בכל מקום בו אנו קונים פוליסת ביטוח סיעודי האם היא עומדת בפני עצמה, קריא- אינה נפגעת מהעובדה שיש ביטוח נוסף, וכמובן יש לבדוק את תנאי הפוליסה, בראש ובראשונה- האם הביטוח עובד עם חברת סיעוד מסוימת או מרכז סיעודי מסוים, או שיש בידכם את הבחירה עם מי לעבוד.