אחד הבעיות הגדולות ביותר, הן לרופאים והן לפציינטים, היא הפחד מפני הטיפול. כאשר מטופל פוחד מפני הטיפול, והוא מראה זאת הן לפני והן אחרי הטיפול, הרי שגם הרופא בבעיה, וכל הטיפול נמצא בסכנה. לכן חשוב מאוד להתגבר על הפחד הזה בטרם מתחיל הטיפול. לשם כך חשוב שהרופא ישים לב לפחד, ויעזור למטופל להתגבר עליו.
כאשר מטופל חש פחד מפני הטיפול הוא מרגיש לחוץ, לא רגוע, ומעביר את תחושותיו לרופא. רופא בעל ניסיון יידע להתמודד עם כך, אך רופא חסר ניסיון או חלש באופיו יושפע מתחושותיו של המטופל, וזה עלול להשפיע בצורה לא טובה על הטיפול. מטופל שמרגיש לחוץ עלול להעביר זאת לרופא, וזה- אם יש לו ביטחון עצמי לא גבוה או חוסר יכולת להתגבר על קשיים כאלו, עלול להילחץ בעצמו בעת הטיפול.
על מנת להתגבר על קשיים אלו על הרופא לשוחח עם המטופל לפני הטיפול, להסביר לו את מהות הטיפול, את אורך הזמן שיארך הטיפול, לתאר לו את הסיכונים שבטיפול באופן כזה שיוכל לקחת אותם בפרופורציה הנכונה, ובעיקר לגרום לו להבין שהפחד שלו הוא רק מכשול בטיפול, ואם יידע לנתב אותו למקומות נכונים הוא יצליח להתגבר עליו בלי בעיה.
דוגמא טובה לטיפולים עליהם הפחד עלול להשפיע, ולחשיבות הרופא בעזרה בהתגברות על הפחד, הם טיפולי שיניים. רפואת שיניים ידועה כרפואה שמפחידה יותר מכל אנשים. ברפואה זו יש חשיבות עצומה ליחס שמעניק הרופא למטופל ולפחדיו, מאחר וכל פחד כזה יכול לפגוע בהליך הטיפול.
רופא שיניים חייב להקשיב למטופליו, להסביר להם על הליך הטיפול, וחשוב לא פחות- לדעת להיות עדין וסבלני בעת הטיפול ולעצור אותו מדי פעם, על מנת שהמטופל ירגיש בנוח. רפואת שיניים מתמודדת עם פחד זה עשרות שנים, ובכל פעם היא מגלה מחדש דרך להיאבק בו לצד המטופלים, על מנת לאפשר טיפול טוב ונוח למטופלים ולשיניהם.
רשלנות רפואית | רשלנות רפואית