שמיעת מוזיקה או טלוויזיה באופן הנכון, דורשת מיקום מדויק ואיזון בסאונד של המכשיר. במידה ואין הדברים כך- האוזן שומעת חזק מדי, וכשהיא מתרגלת לכך חלה ירידה בשמיעה עם הזמן. בעיה זו מוכרת על ידי החברות שמייצרות טלוויזיות או מערכות שמע שונות, ולכן הן ממליצות לבני הנוער כיצד להאזין למכשיר על מנת ששמיעתם לא תפגע.
כמו בראייה, כך גם בשמיעת טלוויזיה, הסאונד מן המכשיר צריך להיות מאוזן וממוצע, על מנת שלא יהיה חזק מדי. רעש חזק מדי עלול לפגוע בעור התוף ובכך לפגוע באוזן. יש לשבת במרחק סביר מן הטלוויזיה ולכוון את הסאונד בעוצמה שלא תהיה חזקה מדי, ומצד שני- לא חלשה מדי, כדי שיוכלו לשמוע את מה שנאמר.
כאשר מדובר במערכות שמע יש שתי אופציות: אופציה בה המערכת נשמעת באמצעות אוזניות, ואז יש להתקין את האוזניות לא בתוך האוזן אלא מחוצה לה, והעוצמה אינה צריכה להיות הגבוהה ביותר, אלא בגובה ממוצע, על מנת שהאוזן לא תסבול כניסת רעש עצום אל תוכה, רעש אשר עלול להפוך רעשים אחרים לחלשים יותר במצב רגיל.
כאשר מדובר במערכות שמע שנשמעות ללא אוזניות, כגון רמקולים בכלל ורמקולים בהופעות בפרט, יש לעמוד במרחק מסוים מן הרמקולים על מנת שהרעש לא יחדור לאוזן. אם תעמדו ליד הרמקולים בהופעות מוסיקה במשך זמן רב אתם עלולים לסבול מצפצופים אחרי ההופעה, אלו יפגעו בשמיעה שלכם בטווח הקצר שאחרי ההופעה, ואם הדבר ייעשה פעמים רבות- הנזק לאוזניים יגדל. דוגמא טובה לכך היא אנשים אשר עובדים עם מכונות מרעישות, דוגמת תותחים: אלו משתמשים באטמי אוזניים על מנת ששמיעתם לא תפגע.
בני נוער רבים אינם מתייחסים לדברים אלו. מבחינתם הבעיה היחידה שיכולה להיות באוזניים הם לכלוך, סתימת האוזניים על ידי מי ים, או צורך לעבור ניתוח הצמדת אוזניים, במידה והאוזניים מפריעות למראה הפנים. אך רעש חזק עלול ליצור בעיה מהותית יותר עבורם. אם לא בגילם- הרי שבגיל מתקדם יותר, כשהאוזניים יתפקדו פחות טוב.