ביטוחי בריאות אפשר לערוך הן בחברות פרטיות והן דרך קופת חולים. כמובן שכל ביטוח שונה מחברה לחברה, וקופות החולים עצמן מציעות הטבות שונות אשר יגרמו לציבור הרחב לעשות את הביטוח אצלן. כמו כן, מקומות עבודה רבים מציעים ביטוחי בריאות לעובדים שלהם, כתחליף לביטוח הבריאות שיש להם. אך בטרם נעשה אותם חשוב מאוד לשים לב לאותיות הקטנות של ביטוח בריאות .
כידוע, "אלוהים והשטן נמצאים בפרטים הקטנים", ואם נבחן אותם לעומק נדע בדיוק איזה ביטוח מציעים לנו והאם עלינו לקבל אותו או לא. הדבר הראשון שיש לבחון הוא, כמובן, התנאים הבסיסיים לביטוח: מה הגיל הנדרש, רמת הבריאות שהביטוח דורש, התשלומים שהביטוח גובה, תקופת הביטוח, אופן המימוש שלו, יציאה ממנו וכדומה.
הדבר השני שיש לבחון, והוא החשוב מכל, מה הביטוח מכסה. כאן חשוב לבדוק אילו מחלות וניתוחים הניתוח מכסה, מה מידת ההשתתפות שלו באשפוזים, תרופות, טיפולים, וכדומה. זהו למעשה הבסיס של הביטוח. מאחר ואנו נצטרך להשתמש בו בשעות משבר, חשוב שהכיסוי שלו יהיה מלא והשירות שלו יהיה מהיר.
כמו כן יש לבחון מה מציע הביטוח עבור מצבים של סיעוד או עבור טיפולים בתינוקות וילדים. מדובר בשני מצבים קיצוניים, אך מאוד יקרים למימוש, לכן חשוב לשים לב האם הביטוח מכסה מצבים אלו, מה מידת הכיסוי ומה התנאים שהוא דורש. במקרה של ילדים יש לבחון כמובן האם הביטוח משתתף בתמיכה משפחתית או שמדובר רק על מי שהביטוח שייך לו.
הדבר האחרון שיש לבחון הוא את מידת השירות של החברה. חשוב מאוד שחברת הביטוח תעניק שירות מקצועי, מהיר, גמיש, אשר יעזור לכם להעביר את התקופה הזאת בצורה הפשוטה והקלה ביותר. זכרו שלהבדיל מביטוחים אחרים, ביטוח בריאות בא לכדי מימוש ברגעים בהם אתם אינכם במיטבכם מבחינה בריאותית, ואין לכם אפשרות להתחיל לרוץ מפקיד לפקיד. לכן חשוב שהחברה תהיה כמה שפחות בירוקרטית וכמה שיותר תעזור לכם אל מול הבירוקרטיה.