הזדקנות העור הוא תהליך טבעי שעובר על כל אחד. בגיל ההתבגרות מתחילים להופיע פצעים אשר משאירים כתמים ויוצרים צלקות בעור. בגיל זה למעשה מתחיל העור להשתנות, ומאותו רגע יש לשים לב אליו יותר ולטפל בו בצורה הדוקה, על מנת שלא יפגע יותר.
מה משפיע על העור?
הדבר המשפיע ביותר על העור הוא החשיפה לשמש. השמש גורמת לעור להזדקן. היא פוגעת בסיבים האלסטיים של העור ובתאי העור. חשיפה לשמש גורמת לעור להתקשח ולאבד את השומן ששומר על הרעננות שלו. אסור לשכוח כמובן שחשיפה מוגברת לשמש מגבירה את הסיכוי לחלות בסרטן העור. הדרך להתמודד עם חשיפה לשמש היא מריחת קרם הגנה בכל פעם שיוצאים מן הבית, בכל חלק פנוי בעור.
עישון הוא גורם נוסף המשפיע על העור. עישון פוגע בפיגמנטציה וגורם להתקמטות והצטמקות של העור, מה שמזרז את הזדקנות העור ואת היווצרות הקמטים. עישון גורם לעור להיראות חיוור יותר ממה שהוא באמת, זאת עקב הרעלים הנמצאים בסיגריות הפוגעים בחלבונים שבעור. זאת כמובן בנוסף לסיכוי לחלות בסרטן הריאות.
איך שומרים על העור?
אחת הדרכים להתמודד עם בעיית העור היא שינה. הורמון הגדילה אשר עוזר בחידוש רקמות העור והשרירים מופרש בעת שינה. מגיל 40 ואילך מינונו של הורמון זה יורד בגופנו, וכך פוחת הסיכוי לבנות את העור מחדש. שינה של שבע שעות טובה לא רק לערנות של הגוף, אלא גם לשמירה על הורמון הגדילה.
דרכים נוספות לשמור על העור ולמנוע קמטים היא על ידי תזונה נכונה הכוללת ויטמינים ומינראלים, עשיית כושר אשר מגדילה גם כן את מינון הפרשת הורמון הגדילה ומגביר את הפרשת האסטרוגן אשר שומר על רקמת העור. כמו כן יש להימנע מתנודות משקל קיצוניות על מנת שהעור לא יהיה מתוח מדי. שמירה נכונה על העור מונעת את ההזדקנות שלו ועוזרת במניעת קמטים.