בעיות אוזניים נפוצות הן אוזניים בולטות- מראה הנגרם כתוצאה מכך שקצות האוזן מקופלים כלפי מעלה או כלפי מטה, מצב בו אוזן אחת שונה מן השנייה בגודלה, אוזן "קונכיה"- כאשר האוזן מקופלת ולא פרושה, או בעיות בתנוכי האוזניים כתוצאה מתאונות או ממומים מולדים.
ניתוח של הצמדת אוזניים והקטנתן יהפוך את האוזניים לקטנות, יפות וצמודות לראש. זהו ניתוח בטוח ולא קשה. בעקבותיו יתקבלו אוזניים יפות, כאלה אשר מראן לא יגרום הרגשה לא נעימה למביט בהן, ובעליהן לא יסבול מכינויים שונים וציחקוקים מאחורי גבו.
ניתוח הצמדת אוזניים רווח אצל ילדים בני 4-14. בגיל 4-6 מגיעה התפתחות האוזניים לשיאה, ואז אפשר לבצע את ניתוח הצמדת האוזניים. גם מבוגרים אשר מראה אוזניהם אינו מספק את רצונם יכולים לעבור את ניתוח הצמדת האוזניים ללא חשש שניתוח כזה יפגע בשמיעתם.
אמנם ניתוח הוא תמיד ניתוח, וככזה יש בו תמיד סיכון מסוים. אולם ניתוח הצמדת האוזניים הוא ניתוח פלסטי בעל סיכון מינימאלי אם הוא מבוצע על ידי רופא כירורג מומחה לפלסטיקה, אדם בעל ידע ונסיו בתחום. במקרה כזה אין כמעט סיבוכים.
ניתוח הצמדת אוזניים ותיקונן מתבצע בחדר ניתוח המאושר על ידי משרד הבריאות. הרופא המנתח הוא המחליט אם יש צורך באשפוז או לא, בכל מקרה לגופו. במקרה שהמנתח יחליט שאין לאשפז את המטופל, הוא ישוחרר לביתו כ-6-8 שעות לאחר הניתוח.
באם הניתוח מבוצע בילד- הוא יתבצע תחת הרדמה כללית. המבוגר יעבור אותו תחת הרדמה מקומית בדרך כלל. ניתוח הצמדת אוזניים יכול להימשך בין שעה ל-3 שעות. הוא יכול להתבצע בשתי האוזניים בו שמנית, או רק באחת מהן- באם השנייה לא זקוקה לכך. צלקות הניתוח אינן נראות בדרך כלל.
הסיבוכים שיכולים להיגרם בעקבות ניתוח הצמדת האוזניים הם דימום, זיהום, הצטברות נוזלים מתחת לעור ודלקת מקומית אשר מאריכה את זמן הריפוי. כדי למנוע מקרים אלה מטופל המנותח באנטיביוטיקה מראש. כך נמנע הזיהום ההתחלתי.
ניתוח הצמדת האוזניים הוא ניתוח לא קשה יחסית, שהסיכון בו מועט ביותר. לעומת זאת הוא מונע מן המנותח את לעג הסביבה ואת הרגשת אי הביטחון העצמי, לכן חשיבותו רבה.