בדרך כלל השיקול המכריע, בעד ניתוח פלסטי הוא השיקול האסתטי: עד כמה יכול הניתוח לשפר את המראה שלנו. אך למען האמת ישנם שיקולים אחרים ורבים אשר יכולים להשפיע על החלטתנו לבצע את הניתוח, שיקולים שעלינו לקחת בחשבון, שכן אנו עלולים לגלות אחרי הניתוח שאולי מצבנו מבחינה אסתטית אכן השתנה לטובה, אך מבחינות אחרות המצב נהיה לא נעים ולא נוח.
ניקח, לדוגמא, ניתוח הגדלת חזה: נשים רבות מעוניינות לבצע הגדלת חזה כדי להיראות יפות יותר או נשיות יותר. אך עליהן לקחת בחשבון גורמים אחרים שעלולים להפריע להן אחרי הניתוח. למשל העובדה שמבטים רבים יוסבו אליהן, ולא תמיד יהיו אלה מבטים נעימים. לא תמיד הן ירגישו נוח עם כך. שלא נדבר על כך שלא מעט גברים ירצו לדבר איתן, לא בגלל יופיין או אופיין, אלא דווקא בגלל אותו חזה משופץ.
לכך יש להוסיף שינוי טוטאלי במלתחת הבגדים. חזיות גדולות יותר, בגדים אחרים, דבר שכמובן יעלה להן כסף רב יותר, אך לא פחות משמעותית היא העובדה שהן עלולות להרגיש אי נעימות בלבישתם. לא כל אישה אוהבת להרגיש חשופה, ולא כל אישה אוהבת את המבטים המסוימים אותם יפנו אליה בעקבות ניתוח הגדלת החזה שביצעה.
כמובן שישנו גם השיקול הפיזי: אומנם תחילה נראה החזה יפה, אך עם הזמן הוא עלול להפוך למעמסה פיזית, מעמסה שתגרום כאבי גב, ראש, רגליים. בעת הריון יכול חזה גדול מדי להיות לנטל של ממש. נשים רבות חושבות, ובצדק, על השינוי הפיזי שיחול בהן, על כך שהן יראו יפות יותר, נשיות יותר ובהכרח גם מבוקשות יותר, אך לעיתים שיקולים אלה אינם מספיקים כדי לבצע ניתוח הגדלת חזה.
אין זה אומר, כמובן, שלא צריך לבצע ניתוח הגדלת חזה או כל ניתוח פיזי אחר. מה שברצוני לומר הוא שכאשר שוקלים ביצוע ניתוח פלסטי יש לקחת בחשבון את מכלול השיקולים, ולבדוק האם בסופו של דבר הרצון לשנות את המראה הפיזי גובר על כל שיקול אחר. יש לזכור שאף ניתוח אינו נעים, גם אם מדובר בניתוח פשוט וקל דוגמת ניתוח הגדלת חזה. לכן כאשר משקללים את השיקולים השונים יש לחשוב על התוצאה הכוללת בטרם מחליטים סופית לעבור אותו.