כמו בכל תחום, ובמיוחד בתחום הטכנולוגי, החברות המסחריות מפתחות כל העת מכשירים ניידים נוחים, פשוטים ומשוכללים יותר. הצורך של אנשים במכשירים אלה עולה עם השנים. זה נובע הן מהעובדה שבני אדם מבלים יותר זמן במקומות בהם יש להם צורך במכשירים אלו (כגון בעת ריצות, הליכות, אוטובוסים וכדומה), ומן העובדה שכיום יש יותר דרכים להשיג מוזיקה, ונדמה שגם קהל היעד גדל כל הזמן. אם פעם חשבו שרק צעירים רוכשים מכשירים אלו- היום ברור שגם מבוגרים אוהבים מכשירי שמע ניידים שהם נוחים ופשוטים.
המכשיר הישן והטוב ביותר הוא כמובן דיסק-מן. מכשיר שהוא אומנם קצת מסורבל, שכן הוא דורש מאיתנו לשאת עמנו דיסקים. אך כיום רוב המכשירים מאפשרים שמיעה של קבצי MP3, מה שאומר שניתן לקחת דיסק אחד שיכיל כמות עצומה של שירים, ואין צורך לשאת חבילה של דיסקים עמנו.
לפני מספר שנים הוציאה "סוני" את מכשיר המיני-דיסק. מכשיר שכאשר יצא נחשב לפופולארי ביותר, במיוחד בקרב מטיילים. מדובר במכשיר קטן, עם דיסקים קטנים. מכשיר זה מאפשר הקלטה ממכשיר למכשיר, וכל דיסק יכול להכיל הקלטה של 4 שעות. הסאונד במכשיר זה היה טוב, אך עם השנים הפופולאריות שלו ירדה.
כיום המכשירים האהובים והמקובלים ביותר הם מכשירי MP3 השונים. מדובר במכשיר קטן, שאינו מצריך נשיאת דיסקים, אלא מקליט לתוכו את כל השירים מן המחשב. מכשירים אלו יכולים להכיל כמות של יותר מאלפיים שירים, תלוי בגודל הזיכרון שיש למכשיר. הסאונד של מכשירים אלו והגודל שלהם הופכים אותם לפופולאריים מאוד, במיוחד כאשר מדובר במכשיר שיכול להקליט מכל מחשב את השירים בהם אנו בוחרים.
מכשירי הmp3 מחולקים לשתי קבוצות: קבוצה אחת היא של מכשירים בדמות דיסק און קי, אשר כל יכולתם היא להקליט שיריב MP3 לתוכם. הקבוצה השנייה מפותחת יותר, וכוללת גם קבצי וידאו שיכולים לעלות במכשיר. כיום שני סוגי המכשירים זולים יותר, מה שהופך אותם למקובלים אצל בני נוער ומבוגרים כאחד.
כל מכשיר שמע שנרכוש נצטרך לקרוא את ההוראות של החברה המייצרת, על מנת לדעת כיצד יש להאזין למכשיר. הוראות אלו חשובות על מנת שלא נפגע באוזניים שלנו. אומנם לעיתים אנו שוכחים זאת, ונדמה לנו שהבעיה היחידה שיכולה להיות באוזניים היא לכלוך שמצטבר בהם, או העובדה שהן פוגעות במראה שלנו ומאלצות אותנו לעבור ניתוח הצמדת אוזניים, אך יש לזכור שהן מיועדות לשמיעה, ועל כן יש לבצע האזנה בהן בצורה הבטוחה ביותר.