חומרים למילוי קמטים עובדים בצורה מאוד פשוטה: הרופא מזריק אותם אל הקמטים, לעיתים החומר נשאר מתחת לעור ולעיתים הוא חודר מתחת לרקמותיו. החומר מצליח למלא את הקמט, ובמקרים אחרים- להרים את העור כך שהוא מותח אותו. חשוב שהעור יהיה גמיש, על מנת שיוכל להימתח באופן הנכון.
החומרים הטבעיים
ישנם מספר סוגי חומרים: החומרים הנפוצים ביותר הם אלו הטבעיים. מדובר בחומרי מילוי קמטים עשויים חומרים טבעיים. הנפוץ ביותר מביניהם הוא קולגן. מדובר בחומר העשוי מבקר, שניתן להזריק אותו אל עומק העור, ובכך למלא את הקמטים. ישנו גם קולגן עשוי מרקמות אדם, אך מדובר בחומר לא זול ולא יעיל למילוי קמטים.
חומר טבעי נוסף שנפוץ למילוי קמטים, הוא חומצה הייאלורונית מדובר בחומצה הנמצאת ברקמות הגוף, ועוזרת בייצור הקולגן שבעור הגוף. חומר זה מתאים את עצמו לקמטים אליהם הוא מוזרק, ובכך מאפשר התמוססות בעור באופן מוחלט, כך שלא ניתן להבחין בהבדלים בין החומצה לבין העור הטבעי.
החומרים הלא טבעיים
חומרים שאינם טבעיים פופולאריים אף הם למילוי קמטים: בראש ובראשונה, ביו אלקמיד. מדובר בחומר ש-97 אחוז ממנו הם מים. זהו חומר, שכמו החומצה ההייאלורונית, מזדהה באופן מוחלט עם העור ולא פוגע ברקמתו. כך הוא לא יוצר לעור מראה מלאכותי אחרי שהוא מוזרק אל תוכו.
החומרים הטבעיים הינם חומרים זמניים יותר, מה שאומר שיש לחזור על הטיפול אחרי זמן מה, שכן העור חוזר להיות מקומט. לעומת זאת, בחומרים כמו ביו אלקמיד או סיליקון, חומר לא טבעי נוסף שיש רופאים אשר ממלאים באמצעותו קמטים, מדובר בחומרים קבועים, אך כאלה שניתן להסיר אותם במידה והם פוגעים במראה הפנים.