כיצד מתבצע ניתוח אף
בתחילת הניתוח ירדים הרופא את המטופל בהרדמה מלאה ולאחר מכן יבצע את הניתוח, כאשר באפשרותו שני דרכים לעשות זאת: הדרך הראשונה= על ידי חתך שנעשה בנחיריים, ומשם יוכל הרופא לחשוף את האף ולבצע בו שיוף, או הסטה של העצם המרכזית שלו כך שיהיה ישר יותר. הדרך השנייה היא על ידי חתך בבסיס האף, כך שהרופא יכול לעצב את האף מקצהו.
באיזה מצבים ניתן לעבור ניתוח אף, ובאיזה גילאים ניתן לעשות זאת
ניתוח אף מתבצע אחרי בדיקה של הרופא המנתח את האף ואת הצורך שלו בניתוח. צורך זה יתקיים כאשר האף איננו ישר, כאשר הסחוסים באף גדולים ומפריעים למראה שלו, וכאשר יש פגיעה במעברי האוויר. לרוב עורכים ניתוח אף על מנת להקטין אותו או ליישרו. ניתוח אף מותר לבצע מגיל 16-17, אז האף מקבל את צורתו הסופית בהתאם לעצמות הפנים.
כיצד נדע איך ייראה האף שלנו לאחר הניתוח
בבדיקות שהרופא יערוך לכם בעת תכנון הניתוח הוא יציג בפניכם את האופציות השונות לשינוי באף, כאשר בין היתר הוא ישרטט או יציג בפניכם כיצד ייראה האף אחרי שהוא יבצע בו את התיקון. חשוב לזכור שבעת הניתוח עלולים להתגלות דברים שונים אשר יפריעו לרופא לבצע בו את השינוי המיוחל. לכן יש לקחת בחשבון שהתוצאות לא יהיו אחת לאחת כפי שהרופא הציג לכם אותן לפני הניתוח.
מהם תופעות הלוואי והסיכונים של ניתוח אף
בעיקרון, ניתוח אף נחשב לאחד הניתוחים הפשוטים ביותר שיש בפלסטיקה כיום. מלבד זיהום ודימום, שהם מנת חלקו של כל ניתוח, תיתכן חוסר תחושה באף באופן זמני או קבוע. במידה ומדובר בניתוח המתבצע על ידי רופא לא מנוסה, יתכן שהאף לא יקבל את צורתו הסופית כפי שחלמתם עליה, או שתהיה פגיעה באחד הסחוסים שייצור דימום פנימי.
כמה זמן אורך ניתוח אף, וכמה זמן אחרי הניתוח לוקח לחזור לשגרה
ניתוח אף אורך לרוב עד שלוש שעות. זה כמובן תלוי בגודל, בשינוי שיש לבצע בו ובטיפול שהחלקים הפנימיים דורשים. אחרי הניתוח תעברו לחדר התאוששות, כאשר האף חבוש ובתוכו יש טמפונים למניעת דימום. אחרי 24 שעות במרפאה תשוחררו, ולאחר שבוע תוסר התחבושת או הגבס שיהיה על האף. את הטמפונים הרופא יסיר בעת שחרורכם הביתה. אחרי חצי שנה לערך תוכלו לראות את התוצאה הסופית של הניתוח.