ניתוח הגדלת חזה הינו ניתוח המביא עמו שינוי פיזי עצום, אך מעבר לשינוי, אשר כמו כל שינוי יוצר עניין חברתי, הרי שמיקום השינוי ורגישותו מבחינה חברתית יוצר תהודה רבה יותר. לא לחינם ישנה התעניינות רבה יותר בתקשורת בניתוחי הגדלת חזה מאשר בניתוחים אחרים. הדבר כמובן גם משפיע על המנותחות עצמן, הן לפני הניתוח והן אחריו.
פסיכולוגיה של לפני
הבעיות הפסיכולוגיות של בחורות אשר מבקשות לעבור ניתוח הגדלת חזה מתחילות עוד בטרם הן ניגשות לניתוח. כמו אצל כל אחד, עולה השאלה: איך אני נראית? ובעיקר- איך רואה אותי הסביבה? הדימוי העצמי הוא מאוד נמוך, במיוחד כאשר הסביבה לא מגלה התעניינות מיוחדת, או כאשר רואים כיצד אחרות מצליחות ליצור קשרים רבים יותר. ניתוח הגדלת חזה משמש עבור בחורות רבות צורך לממש את האפשרות להיות יפות יותר. הבעיה היא שלא תמיד ישנה התאמה בין הצפייה מן הניתוח לבין מה שמתקבל במציאות, וזה עלול לפגוע יותר בדימוי העצמי.
מאחר וחזה נחשב לאחד מסמלי הנשיות, הרי שהבעיה של דימוי עצמי היא גדולה יותר. שכן חזה קטן מעלה תהיות אצל בחורות מסוימות עד כמה הנשיות שלהן נוכחת, ועד כמה שמים לב אליה בסביבה שלהן. הגדלת חזה באה למעשה להציג נשיות מחודשת במידה מסוימת, ונוכחות יתר, גם אם היא מעלה תהיות על האמיתות שלה.
פסיכולוגיה של אחרי
הבעיות הפסיכולוגיות נמשכות לא פעם גם אחרי הניתוח. ראשית, כי ניתוח הגדלת חזה איננו פותר הכל. לעיתים עצם העובדה שבמשך תקופה ארוכה הדימוי העצמי היה כה נמוך עד שהבחורה מתחילה להאמין לכל מה שהיא חשבה על עצמה לפני הניתוח, ויתרה על כך, היא לא פעם מאמינה גם למה שאמרו עליה. זה גורם לכך ששום תוצאה של ניתוח לא משנה, בוודאי לא בזמן קצר, את ההתנהלות והתחושה שלה.
שנית, החברה עדיין מתייחסת לניתוח הגדלת חזה בצורה חשדנית, ולא פעם באופן לעגני. כך שגם אחרי שהבחורה עוברת את הניתוח היא נמצאת במצב בו החברה מתקשה לקבל אותה כפי שהיא הייתה רוצה. בדיוק כפי שחזה קטן מפריע לבחורות צעירות , כך גם הגדלת חזה לא פעם מפריעה להן כאשר סביבתן לועגת להן, ומייחסת לאופן בו הן תופסות את הנשיות שלהן דברים אחרים, רחוקים מאוד מן המשמעות שהיא נותנת למושג זה.