אחרי ששקלנו, השווינו ובחרנו את חברת ההובלה אשר תעביר את חפצינו, הגיע שלב האריזה. רצוי לארוז בעצמנו- הדבר חוסך רבות במחיר ההובלה. חברת האריזה תספק לכם ארגזים בגדלים שונים כדי לארוז את התכולה שלכם.
מראש ייאמר שאם ברשותכם חפצים יקרים ושבירים במיוחד כמו כלי קריסטל, למשל- עדיף להשאיר את אריזתם בידי המוביל המנוסה יותר מכם. תכשיטים, דברים יקרי ערך או אישיים מאד רצוי לארוז במזוודה ולהעביר ברכבכם. כך גם את העציצים, אם אפשרי הדבר. דאגו לא להשקות אותם במשך כמה ימים לפני ההובלה, כדי להפחית ממשקלם וכדי לא ללכלך את רכבכם.
עתה יש לארוז את השאר בארגזים. צורת האריזה תקבע רבות את מצב הגעת החפצים אל המקום החדש. לכן, הנה מספר כללים לאריזה נכונה:
השתמשו בחומר האריזה אשר קיבלתם מחברת ההובלות. הוא כנראה המתאים ביותר למטרה זאת. הימנעו מלהכניס כמה חפצים כבדים לארגז אחד. ככלל, רצוי שמשקלו של ארגז לא יעלה על 30 ק"ג.
חפצים כבדים, כגון ספרים,יש לארוז בארגזים קטנים. הדבר יקל על הסבלים.
בגדים- לא לדחוס בגדים רבים מדי לארגז. דחיסה כזאת מקמטת אותם...עבודת גיהוץ היא לא מה שיחסר לכם כאשר תתארגנו בביתכם החדש.
נעליים- לא כדאי להכניס את כל הנעליים לארגז אחד. יהיה זה בזבוז מקום. עדיף לחלק את הנעליים בין הארגזים השונים.
חפצים שבירים יש לעטוף בצלופן רב תכליתי (זה העשוי מכריות מנופחות קטנות). כדי להגן על החפצים השבירים יש לשים ביניהם כריות, מגבות או עיתונים מקומטים. זה ימנע את תנועתם בתוך הארגז. רק כך תבטיחו שהחפצים השבירים יגיעו ליעדם בהצלחה. יש לסמן את ארגזי החפצים השבירים, כדי שהמובילים ידעו להתייחס אליהם בהתאם.
מספרו את הארגזים. כך תוכלו לבדוק בקלות אם כולם הגיעו ליעדם. סמנו על כל ארגז לאיזה חדר הוא מיועד במקום החדש (חדר שינה, חדר ילדים, אמבטיה, מטבח, וכו') . כך יוכלו המובילים להניח אותו בחדר היעד, ולחסוך לכם את הטרחה שבהעברתו למקומו הנכון, מה שיקצר את זמן ההתארגנות במקומכם החדש.
סגרו את הארגזים היטב, ואל תחסכו בסרט ההדבקה. הדביקו את הארגזים בכמה שכבות, מה שיימנע מהם להיקרע, ויחזיק את החפצים שבתוכם יציבים ובטוחים.
לפני אריזת המחשב האישי יש לגבות את הדברים החשובים שבו על דיסקים, כדי למנוע איבוד נתונים.
מכיוון שחברת ההובלות אחראית על שמירת החפצים בזמן ההובלה, זכותם של המובילים לסרב לקחת ארגזים שלא נארזו כיאות. במקרה זה זכותה של החברה לארוז את הארגזים מחדש.
הניחו את הארגזים לא רחוק מדלת היציאה, על מנת לחסוך מזמנם של המובילים. כאשר אתם מעבירים את הארגזים- או כל חפץ כבד אחר- רצוי לא לעשות זאת על ידי כיפוף הגב. כופפו את הרגליים וחלקו את העומס בינן לבין הגב. טכניקה זאת תמנע מכם כאבי גב בעתיד.
נתקו את כל מוצרי החשמל הביתיים מן החשמל, הפשירו, נקו ורוקנו את המקרר והמקפיא לפחות לילה מראש, כדי שיפשירו לגמרי עד זמן ההובלה.
מראות וכלי זכוכית גדולים יש לארוז בשמיכות או לבודד בעיתונים, להדביק בנייר דבק ולסדר לפי הגודל ליד דלת היציאה.
עיברו במסלולם של המובילים בדרך מן היציאה אל מקום החנייה. וודאו שאין בדרך מכשולים כמו עגלת תינוק, אופניים ועוד. דאגו למקום חנייה נוח למשאית של חברת ההובלות. יידעו את השכנים יום מראש על ההובלה המתבצעת, ובקשו מהם לא לתפוס את מקום החנייה הקרוב ביותר ליציאה.
הכל מוכן למעבר. לילדים דאגנו לסידור אצל קרובי משפחה או חברים- הרי הם לא חייבים לעבור את ה"טרטור" של מעבר הדירה. גם עלינו יקל לדעת שהם במקום בטוח, מסודרים. אנחנו מחכים למשאית חברת ההובלות, בתקווה שהכל יתבצע בזמן וביעילות.