כיוון שמובלים אינם מוזמנים לעיתים קרובות, קשה לדעת בדיוק מה המחיר המקובל עבור שירות ההובלה. יש מרכיבים רבים ושונים אשר משפיעים על המחיר, לכן קשה לאמוד אותו. מרכיבים כמו: מרחק הדירה הנוכחית מהדירה החדשה, נפח התכולה, נגישות שונה למובילים, מעלית קיימת או לא. לכן רצוי לעשות סקר שוק ולקבל מספר הצעות מחיר מחברות שונות. תופתעו לגלות את ההפרשים מחברה אחת לשנייה. אלה יכולים להגיע עד כדי עשרות אחוזים. מחיר ההובלה מושפע ממספר גורמים:
א. מועד ההובלה: אם החלטתם לעבור בחודשי הקיץ, יוני – ספטמבר, קחו בחשבון שרוב האנשים עוברים דירה בתקופה זו, לכן המחירים במועדים אלה גבוהים יותר. כלל זה אמור גם לסופי שבוע הנוחים יותר למעבר דירה עבור רוב האנשים, וכן בתחילת חודש.
ב. המרחק בין הדירות: מטבע הדברים, ככל שהמרחק מהדירה הנוכחית לדירה החדשה גדול יותר כן יגדל מחיר ההובלה.
ג. קומה/ מעלית: קומה גבוהה יותר מעלה באופן משמעותי את המחיר. הימצאותה של מעליות מוזילה במעט את המחיר. ישנן כיום מספר לא מבוטל של חברות הנעזרות במנוף. זהו עסק לא זול, אבל שווה להשקיע בו כשאין אפשרות אחרת, אם המעלית בדירה אליה עוברים קטנה, או תכולה גדולה יותר שיש להוריד למטה למשאית. המנוף יחסוך זמן ותקלות.
ד. תכולה: כשהתכולה גדולה במיוחד- המחיר גבוה יותר. פריטים המצריכים פירוק מעלים את המחיר בצורה משמעותית. אם תצליחו לפרק לבד ולהרכיב לבד תוכלו לחסוך לא מעט כסף ממחיר ההובלה. ככלל, ככל שחברת ההובלה תתעסק פחות עם אריזות של חפצים, פירוקם והרכבתם כן ירד המחיר בהתאם.
ה. גישה לדירה: המרחק בין החניה לבית, גישה חופשית, כניסות פנימיות, שבילים בעייתיים- לכל אלה יש משקל ומשמעות במחיר ההובלה. יש להשתדל, אם הדבר אפשרי, לפנות מקום נוח וקרוב ככל האפשר למבנה עבור המשאית ביום ההובלה. עוד לפני הגעת המוביל אליכם הביתה רצוי לנקוט במספר פעולות שיבטיחו את המעבר, וכך ההובלה תבוצע בצורה יעילה וחלקה.
מרכיבים אלה הם הקובעים את עלות ההובלה של תכולת דירתכם לדירה החדשה. על רובם ככולם אין לכם השפעה, ולא תוכלו לשנות אותם. בכל מקרה, חשוב לקבל כמה הצעות מחיר מכמה חברות, לבדוק את אמינותן ולהחליט מהי ההצעה הטובה ביותר עבורכם.