לדוגמא- ניתוח הצמדת אוזניים : מדובר בניתוח שרוב המטופלים בו הם ילדים בגילאי 6 עד 13. מדובר באחד הניתוחים הפלסטיים היחידים שילדים בגיל זה יכולים לעבור. לא מדובר בניתוח קשה: ניתוח זה מטרתו הצמדת האוזניים , אשר לעיתים, במצבן הטבעי, הן מרוחקות מצידי הראש ויוצרות מראה לא נעים. אך העובדה שמדובר בניתוח הופכת את האירוע ללא פשוט ולא קל לרוב הילדים ולהוריהם.
כיצד מתמודדים עם ילדים שנכנסים לחדר ניתוח ? ראשית, כהורים, השתדלו לא להפגין לחץ. הלחץ שלכם משודר לילדים, ועלול לפגוע ביכולת שלהם להיות רגועים לפני הניתוח. עליכם להשרות על הילדים ביטחון ולהעניק להם תמיכה מלאה. שנית, עליכם לשהות לצידם כל זמן האשפוז, לפני ואחרי הניתוח. הילדים ירצו שמישהו קרוב אליהם יהיה איתם, ידאג ויתמוך בהם.
כדי להקל על הילדים, מוטב שתשתפו אותם במהלך הניתוח בקווים כללים בלבד, אחרת אתם עלולים להכניס בהם פחד. זה לא אומר, כמובן, שמותר לכם לשקר להם. רצוי גם שתטעו בהם את האמונה שמדובר בניתוח פשוט, קל, ושהם חזקים דיים כדי לעבור אותו. לרוב, הבטחת מתנה שהם יקבלו אחרי הניתוח תקל עליהם מאוד, ותגרום להם לרצות לעבור את הניתוח במהרה.
אל תעודדו את הילדים "להיות גיבורים": זכותם לבכות, ואל תהססו לתת להם "להוציא את זה". אתם, עם זאת, צריכים להיות רגועים כל העת.
תפקיד הרופאים איננו שונה בהרבה: עליהם להיות רגועים, שלווים, סבלניים ועדינים. מוטב שידברו עם ההורים, אך לא יהססו לפנות לילדים בצורה שתנעם ותתאים להם. אין זו בושה ללטף את ראשם ולומר להם, כמה חזקים הם: בסופו של דבר זה יגרום להם להרגיש טוב, והם יעברו את תקופת האשפוז בקלות יותר.