מה זו הלבנת שיניים
הלבנת שיניים באה לנקות ולהלבין שיניים אשר הפכו צהובות עקב עישון מוגבר, שתיית קפה ותה, לקיחת תרופות או חשיפה לפלואוריד .
כיצד מתבצע טיפול הלבנת שיניים
הטיפול מתחיל בביקור אצל רופא שיניים, אשר בוחן את מערכת השיניים בפה, את הסתימות, החניכיים ואת רקמות השיניים על מנת שיוכל לקבוע האם השיניים יהיו מסוגלות לעבור טיפול הלבנת שיניים . בהנחה שהמטופל נמצא מתאים לטיפול, הוא יעבור, ראשית, טיפול ניקוי אבנית אצל שיננית, ולאחר מכן הוא יעבור טיפול הלבנת שיניים .
מה הן הדרכים הקיימות להלבנת שיניים
כיום קיימות שלוש דרכים לטיפול הלבנת שיניים . הטיפול הראשון והפשוט ביותר הינו טיפול לייזר . לפני הטיפול מתקין הרופא סכר גומי על השיניים, אשר תפקידו להגן על רקמות השיניים . לאחר מכן הוא ימרח את חומר ההלבנה על השיניים, ובעזרת קרן הלייזר יקרין חום על השיניים ובכך ילבין אותן . הטיפול השני הינו טיפול ביתי : המטופל מניח את חומר ההלבנה על פלטה מיוחדת שהוכנה עבורו על ידי הרופא, ובמהלך מספר שבועות הוא ישים את הפלטה בפיו במשך מספר שעות . הטיפול השלישי נועד למי ששיניו הרוסות . בשלב הראשון מתבצע תיקון של השיניים, ובשלב השני מתבצע טיפול הלבנת שיניים בעזרת ג'ל מיוחד הנספג בשיניים בעזרת מנורת חימום .
מה הן תופעות הלוואי של טיפול הלבנת שיניים
חשוב לציין שטיפול הלבנת שיניים הינו הפיך ואינו גורם שום נזק לשיניים . בדרך כלל לאחר הטיפול תחושו רגישויות בשיניים עקב הטיפול בהן, אך גם רגישויות אלו ייעלמו עם הזמן .
כמה זמן נמשך טיפול זה וכמה זמן מחזיקה מעמד ההלבנה
כל אחד משלושת הטיפולים נמשך באורך זמן שונה . טיפול הלייזר נמשך עד שלוש שעות, הטיפול הביתי נמשך בין 2 ל-4 שעות במשך 6 שבועות, והטיפול השלישי נמשך מספר שעות ויש לחזור עליו מספר פעמים . ההלבנה עצמה יכולה להחזיק מעמד עד 5 שנים, אך ניתן לחזור עליה מספר פעמים .
מי לא יכול לעבור טיפול הלבנת שיניים, והאם יש דברים מיוחדים שצריך לעשות בעת הטיפול
טיפול הלבנת שיניים אסור לנשים בהריון, נשים מניקות, בעלי רגישויות בשיניים או מי שיש לו נסיגת חניכיים . מי שכן יכול לעבור את הטיפול צריך להימנע משתיית קפה, תה, יין ועישון בעת תהליך הטיפול .