מה זו השתלת שיניים
השתלת שיניים היא השתלה של שתל . השתל עשוי מבורג טיטיניום אשר מחליף את השן החסרה בפה . השתל הוא באורך 8-16 מ"מ ובעל קוטר של 3-5 מ"מ . השתל תפקידו לתפקד כשן רגילה לכל דבר .
מי נאלץ לעבור השתלת שיניים
השתלת שיניים היא תהליך שנאלץ לעבור אותו מי שעקב מום מלידה חסרות לו שיניים בפה, מי שנחבל או נפצע ומי שסבל ממחלות חניכיים ועששת אשר גרמו לשיניו להרקיב וליפול . רופאים לא מתירים למעשנים כבדים, חולי סכרת או חולים אשר לוקחים תרופות באופן קבוע לבצע טיפול זה .
מי רשאי לבצע השתלת שיניים
אך ורק רופא שיניים מומחה . הוא צריך להיות מקצועי, מנוסה ורצוי שיהיה עדין בטיפול בלקוחותיו . הרופא יבצע את תהליך הכנת השתל וההשתלה עם כירורג, משקם פה, ומעבדת שיניים אשר תכין עבורו את השתלים .
כיצד מתבצע תהליך השתלת שיניים
התהליך מתחיל בפגישה עם הרופא, אשר מצלם את הפה ובודק את הפה פיזית, על מנת לבחון האם באמת יש צורך בהשתלה . לאחר מכן יחל תהליך של שיקום הפה במידת הצורך, על מנת להקל על ההשתלה העתידית . ההשתלה עצמה תיערך בהרדמה מקומית, על ידי חתך בלסת, אשר דרכו יוחדר השתל אל עצם הלסת . לאחר מכן יתפור הרופא את החתך .
כמה שתלים ניתן לבצע בפיו של אדם אחד
למעשה ניתן לבצע השתלה בכל שיני הפה, אך הכל תלוי במידת הפגיעה שיש בפה . בעת פגישת הייעוץ הראשונה עם הרופא המשתיל הוא יקבע, ביחד איתכם, תוכנית טיפול עם לוח זמנים עבור טיפולי השתלות שיניים.
האם ניתן לחזור לשגרה אחרי שסיימנו את ההשתלה, האם יש המשך לטיפול
אחרי מנוחה קצרה במרפאה תשוחררו לביתכם . בימים הראשונים תחושו כאב ונפיחות אשר ירדו עם הזמן . בימים הראשונים תתבקשו לא לאכול אוכל חם או קשה . לאחר מספר ימים הרופא יסיר מכם את התפרים, ובמשך 3-6 חודשים ייקבעו השתלים בפיכם . בתקופה זו תצטרכו לבוא לביקורות אצל הרופא לפי הנחיותיו .
מה הסיכונים בטיפול של השתלת שיניים ומה הסיכוי שהיא תצליח
הסיכוי להצלחה בטיפול כזה הם גדולים , אך שונים אצל כל אחד ואחד . הסיכונים הקיימים הם איבוד תחושה באזור הטיפול במשך תקופה מסוימת או חוסר היקלטות של השתל בפה כתוצאה מדחייה של הגוף את השתל . במקרה כזה יהיה צורך להרחיק את השתל .
מה קורה כאשר השתל כן נקלט בפה
במקרה זה תוכלו לחייך וללעוס כרגיל, ותחושת הביטחון העצמית שלכם תעלה .