הנזק שעלול להיגרם קשור לשלושה תחומים: תכשיר לא נכון או תכשיר שאנו רגישות אליו, היגיינה לא מספיקה או שימוש לא נכון בתכשיר. חברות הקוסמטיקה מודעות לכך ומייצרות את תכשיריהן מחומרים בריאים ואיכותיים. חברות רציניות דואגות שלא יהיו בתכשיריהן חומרים העלולים לגרום לאנרגיה או חומרים מזיקים. בקורס האיפור נלמד איך לקרוא את התוויות ולקנות את התכשירים הנכונים לנו.
העיניים הן אזור בולט במיוחד בפנים, וברצוננו לאפר אותן יפה. אך יש לקחת בחשבון שהן רגישות במיוחד ומפתחות דלקות ואלרגיות. כשקונים מסקרה, אייליינר או עפרונות איפור יש לוודא שאין במרכיביהן תוצרי נפט. אלה מתחבאים תחת השמות שמן מינרלי, פרפין וכו'. יש לקנות תכשירים המבוססים על שעווה ולא על שומן. הם גם עמידים יותר. העדיפי צלליות איפור דקות ולא בטחינה גסה, אשר אינן מכילות צבעי מאכל רעילים. חדירתם של אלה לעין עלולה לגרום לאדמומיות ולדלקות.
לפני איפור העיניים יש לחדד מעט את עפרונות האיפור ולהסיר את שכבת הלכלוך שהצטברה עליהם.
את המסקרה יש למרוח רק בקצות הריסים ולא ממש משורש השערה. עדיף שלא למרוח אייליינר בתוך העין, מה שיכול להביא לזיהום. יש להסתפק במריחתו על העפעף. הנחת מייק אפ או קונסילר עדין על העפעף לפני איפור הצללית יגנו עליו מפני לכלוך וקרינת השמש, וגם מפני היובש שגורם לו לפעמים טלק הנמצא בצללית.
איפור השפתיים גם הוא צריך להיעשות בזהירות: שפתונים בעלי ריחות טובים, אשר נעדיף, אולי, בגלל ריחם, עלולים להכיל מוצרי בישום חזקים אשר גורמים לאלרגיות. אם תמצאו על התווית את המילה "fragrance" – לא לקנות. זוהי הסוואה לחומרים העלולים לגרום למחלות קשות כמו סרטן, אלצהיימר וכו'. יש לקנות שפתונים המכילים תמציות ריח צמחיות בלבד, וללא לנולין- שומן בעלי חיים. יש להקפיד שהשפתון יהיה עשיר בלחות. היותו עמיד לאורך זמן מעיד על היותו פחות לח ומורכב מחומרי צבע רבים יותר. לכן עדיף להשתמש בשפתון עמיד פחות ומכיל יותר לחות. אפשר למרוח שכבת שפתון, לפדר ולמרוח עוד שכבה. כך יהפוך השפתון לעמיד יותר.
רצוי לא לאכול כשהשפתיים מרוחות בשפתון, על מנת למנוע את חדירת השפתון לגוף על ידי בליעת שאריות חומרי הצבע המזיקים עם האוכל, דבר שיכול להביא לנזק בריאותו לטווח הארוך.
תשומת לב מיוחדת יש להקדיש לחומרים אותם אנו מורחות על אזורים נרחבים של שטח הפנים- המייק-אפ, הקונסילר, הפודרה והסומק. אם יסתמו תכשירים אלה את נקבוביות עור הפנים שלנו הם ימנעו מהעור "לנשום" ומן החומרים המזהמים והרעלים להיות מופרשים על ידו, מה שיגרום לנו לזיהומים, פצעים, אקנה וכדומה. רצוי שלא להשתמש בפודרה המכילה טלק- הטלק סותם גם הוא את הנקבוביות ועלול לחדור למערכת הנשימה. כדי למנוע יובש בעור יש למרוח קרם לחות לפני שמורחים שכבת מייק-אפ או פודרה. יש לוודא שהתכשיר אותו אנו קונות הוא על בסיס סיליקון ולא על בסיס שמן מינרלי, ושאנו מרגישות טוב כשאנו מורחות אותו.
גם כלי האיפור חשובים: רצוי להשתמש בספוגיות חד פעמיות, כיוון שבספוגיות מצטברים חיידקים בין שימוש לשימוש. אם משתמשים בספוגיות רב פעמיות יש לרחוץ אותן היטב בין שימוש לשימוש. יש להשתמש בספוגיות נפרדות לפנים ולעיניים.
חשוב, אם כן, ללמוד ולהכיר את ה"אותיות הקטנות" בהן מפורטים מרכיבי מוצרי האיפור. כשקונים מוצרי איפור וקוסמטיקה יש לוודא שעל אריזתם מופיעים אישור משרד הבריאות והרכב החומרים מהם הם מורכבים. עדיף לקנות תכשירים משל חברות ידועות וגדולות, ולאו דווקא את התכשירים הזולים. יש לוודא שכל מוצר אותו אתם קונים מתאים לסוג עורכם. גם את זאת תוכלו ללמוד כמובן ביסודיות בקורס האיפור.
דבר חשוב נוסף אותו לומדים בקורס האיפור הוא שמירה על כללי היגיינה נכונים כמו: נטילת ידיים לפני תהליך האיפור, הסרת האיפור בכל ערב לפני השינה, לא לאפר אזורים הנגועים במחלה (כמו עיניים בזמן דלקת או שפתיים בזמן הרפס) וכו'.
גם אם לא תרצי להיות מאפרת מקצועית עליך להכיר את הכללים, ההמלצות והאפשרויות, התכשירים ה"בריאים" יותר ופחות, וממה להתרחק. את כל אלה תוכלי ללמוד בקורס האיפור.