אם תבדקו את חשבון החשמל תמצאו שצריכת החשמל הביתי מוגדרת ביחידות של קילוואט/שעה (קוט"ש). זוהי למעשה יחידת אנרגיה המתארת הספק. הספק הוא אנרגיה ביחידת זמן. במונה הביתי שלנו נרשמים מספר קוט"ש שצרכנו. המונה נבדק בכך חודשיים לערך, מספר הקוט"ש שצרכנו בחודשיים אלה נרשם בחשבון לצד המחיר לקוט"ש אחד. הכפלת שני מספרים אלה נותנת את רוב הסכום אותו אנו משלמים בחשבון החשמל.
על כל מכשיר חשמלי, גדול או קטן, חייב להיות מצוין ההספק שלו, דהיינו, כמה קילוואט הוא צורך בשעה. זה המספר הנותן לנו אינדיקציה בנוגע לכמה שיעלה לנו השימוש בו. חשוב לבדוק את הנתון הזה כשקונים מכשיר חשמלי כלשהו, ולהשוות עם מכשירים דומים.
מכשירי חשמל בשימוש ביתי מתחלקים לכמה סוגים:
מכשירים מאירים- גופי תאורה, מכשירים המשמשים לתאורה מלאכותית, דהיינו תאורה בזמן או במקום שאור היום אינו מספיק לכך. חלק ממכשירי התאורה משמשים גם למטרות בידור.
כדי לחסוך באנרגיה לצורך תאורה נוכל להשתמש בנורות פלורוסנט או בנורות פלורוסנט קומפקטיות. אלה אמנם יקרות יותר, אך חוסכות את ההוצאה הראשונית של קניתן מכיוון שאורך החיים שלהם גדול יותר משמעותית, והספקן קטן ביותר.
מכשירים מקררים ומחממים- מכשירים המשמשים לקירור, להסקה, לבישול, לאפייה ולחימום מזון. לחלקם של מכשירים אלה יש תחליפים לא חשמליים כגון גז או סולר, אך השימוש במכשירים חשמליים הוא נוח יותר, בטיחותי יותר ונקי יותר מבחינה אקולוגית. צריכת החשמל של מקרר, למשל, תלויה בנפחו, בבידוד דפנותיו, במספר פתיחת הדלתות שלו לצורך הוצאת והכנסת מצרכים, בכמות המצרכים שבו וכו'.
כדי לחסוך באנרגיה שצורך המקרר, יש לדאוג קודם כל שהמקרר אשר אנט מחזיקים יענה על צרכינו בדיוק, ולא יהיה "גדול" עלינו. יש לדאוג שיהיה מבודד כהלכה ולהתקין לו גומיות חדשות כשמתבלות הישנות. יש להקפיד לא להחזיק את דלת המקרר פתוחה במשך זמן רב.
הגורמים הקובעים את צריכת החשמל בדוד שמש הם: הרגלי הצריכה, אורך זמני הדלקת הדוד, הבידוד התרמי שלו, טיפול נכון בו.
דאגו שהדוד שלכם יהיה בגודל המתאים למספר בני המשפחה בבית. אל תדליקו אותו יותר שעות מן ההכרחי. דוד שמש יחסוך הרבה בצריכת החשמל. דאגו לנקות את האבנית מן הדוד והקולטים מדי שנה, לנקות אבק מן הקולטים ולוודא שמאיץ החום שלו פועל כהלכה.
צריכת החשמל של מכשירי חימום כמו תנורים או מזגנים תלויה, בנוסף להספק המכשיר, גם בנפח החדר אותו רוצים לחמם או לקרר, בבידודו ובאיטום פתחיו, ובטמפרטורה אליה רוצים להגיע באמצעות החימום או הקירור.
כאשר אתם מחממים או מקררים חדר באמצעות מזגן או תנור חשמלי דאגו שפתחיו יהיו אטומים. כך לא תתבזבז אנרגיה לריק. חממו או קררו בצורה יעילה רק היכן שנחוץ. דאגו לתחזוקה נכונה של המזגן- ניקוי הפילטרים מדי פעם לפי הוראות היצרן.
מכשירים מכניים- מכשירים המשלבים בתוכם מספר יכולות. ישנם כאלה בעלי מנוע המסובב אותם, כמו מקדחה או מערבל חשמלי, וישנם אחרים בעלי כמה פונקציות כמו מכשירי חישוב, מכשירי תקשורת או מכשירי בידור.
צריכת חשמל של מכונת כביסה, למשל, תלויה בתכנית ההפעלה שבה משתמשים, בטמפרטורת המים בעת הכביסה, בכמות הכביסה ואף בחומרי הניקוי, כיוון שהיום יש חומרי ניקוי המאפשרים כביסה בטמפרטורת מים נמוכה.
הרבה מן הגורמים המוזכרים בנוגע לכל המכשירים כמשפיעים על צריכת החשמל שלהם תלויים בנו. קניה נכונה, שימוש נכון ותחזוקה נכונה שלהם יכולים לחסוך לא מעט בצריכת החשמל שלנו.