אם פנינו אל שיפוץ יסודי כדאי מאד לשפץ את החלונות: להחליף את חלונות העץ, אשר קשה מאד, אם אפשרי בכלל, לשפץ ולתקן בחלונות אלומיניום מודרניים ואטומים. חלונות האלומיניום הם חלונות עמידים בפני קרינה אולטרה סגולית, פגעי מזג אוויר ומים ורטיבות. הם אמינים לאורך שנים, ומכיוון שהם מגיעים מפס הייצור צבועים סופית אין צורך בפעולה כלשהי לאחזקתם מעבר להרכבתם. סוגי החלונות הם רבים, ויש לבחור את המתאים לנו לפי מבנה פתח החלון ואפשרויות הפתיחה שלו:
חלונות כיס: חלונות הזזה הנעים על מסילות ונבלעים בתוך כיס בקיר. חלונות אלה יכולים להיפתח לכל רוחב הפתח, ולהשתלב עם רשתות ועם תריסים הנעים גם הם על מסילות. חלונות כאלה ניתן להרכיב במקרה שקיימת נישה פנימית אליה יכול לזוז החלון. יש אפשרות להתקין חלון בעל מסגרת כפולה, אשר בנוסף לאפשרות להזיז אותו אל תוך הכיס אפשר גם לפתוח אותו על ציר אנכי. ניתן להתאים כנף אחת או שתיים. חלון כזה קל לניקוי. חלונות כיס מתאימים להרכבה כחלונות וגם כדלתות.
חלון דריי קיפ: חלון בעל שני מצבי פתיחה: על ציר אנכי רגיל או בקיפ- בהטיה כלפי מעלה. סוג חלון כזה מתאים לחלון בלבד.
חלון ציר מרכזי: חלון בעל כנף אחת וציר מרכזי- אנכי או אופקי- לפתיחה. מתאים לחלונות בלבד.
חלון גליוטינה: חלון הנע למעלה או למטה. ניתן להרכבה בחלון בלבד, ויש אפשרות להשאיר חלק ממנו כקבוע וחלק עולה או יורד. ניתן להרכיב חלונות כאלה כמקור אור בלבד, ללא אפשרות פתיחה.
חלונות בידודית: חלון העשוי מפרופיל אלומיניום המאפשר שיבוץ זכוכית האטומה תרמית ואקוסטית.
לפני החלפת תריסים יש לבדוק את מצבם של התריסים הישנים: אולי די להחליף את השלבים או את הגלגלות ולחסוך הוצאה מיותרת. אם בכל זאת החלטתם במסגרת שיפוץ דירה להחליף תריסים - הנה מספר טיפים:
- יש חשיבות לעובי התריסים בחלונות הגדולים בסלון, וכן בחלונות הפונים לרחוב. בחלון חיצוני עובי הזכוכית צריך להיות 6 מ"מ לפחות, ובשאר הבית די ב-4 מ"מ.
- יש לוודא שהתריס ייסגר על ידי דחיפה על המסילה לכיוון המסגרת, ללא צורך בלחיצה על הידית.
- וודאו אטימה מליאה בין חלקי התריס.
- דאגו שניתן יהיה להזיז כל חלק בתריס מבלי לפגוע או להפריע לחלקים האחרים. חלקי התריס צריכים לנוע על מסילות מקבילות.
- יש לוודא שידית הפתיחה לא תהיה בולטת מדי, כדי שלא תפריע לחלק התריס העומד במקביל.
חשוב להיות נוכחים כאשר מביאים ומרכיבים את התריסים. ישנה נטייה של פגיעה לא מכוונת בקירות , בזכוכיות או ברהיטים עקב תמרון בתוך הבית עם חלקי התריס החדש.
יש להקפיד שהמרכיב יפרק ויפנה את התריס הישן מדירתכם.
יכולות להיות לנו שתי סיבות להתקנת סורגים בתהליך שיפוץ הדירה : מניעת נפילה או מניעת פריצה. בכל מקרה נזדקק לסוג שונה של סורגים: סורגים בעובי של 12 מ"מ מספיקים למניעת פריצה. אם דירתכם נמצאת בקומה נמוכה ואתם רוצים להרגיש בטוחים יותר- התקינו סורג מרובע בעובי 14 מ"מ.
סורג למניעת נפילה יכול להיות שטוח ובעובי 5 מ"מ בלבד. עובי הסורג משפיע משמעותית על מחירו.
עוד גורמים המשפיעים על מחירו של הסורג הם: צורת הסורג, סוג הצבע בו הוא צבוע, שיטת הגלוון (טיפול נגד חלודה)- האם הוא מגולוון בגיוון חם או רק? גלוון חם מייקר את המחיר.
יש לדאוג שהמתקין יגלוון גם את חיבורי הסורגים, שהסורג יותקן על גבי מסגרת שעובי הפרופיל שלה הוא 2.5 מ"מ לפחות ושצביעת הסורגים תתבצע על צבע יסוד.
דרשו אחריות של 3 שנים לפחות על הסורגים, הכוללת גם אחריות על הופעת חלודה.
עכשיו, אחרי שיפוץ החלונות והתריסים והתקנת הסורגים, פתחי הדירה שלכם יפים, אטומים נוחים לפתיחה ולסגירה ומאובטחים.