לפני ביצוע השיפוצים, חשוב לבצע הערכת מצב, כדי לקבוע האם קיימות בעיות במערכות הבית, בעיות אשר עלינו להתייחס אליהן מבעוד מועד: האם עלינו להחליף את הצנרת? נצטרך לברר זאת לפני שנרצף את הבית מחדש. האם כבלי החשמל תקינים? האם נזדקק לשקעים נוספים במטבח? נצטרך לדעת זאת לפני צביעת הקירות.
שיפוץ יכול להיות חלום שהתגשם, אך ללא זהירות מספקת ותכנון נכון הוא יכול להיהפך לסיוט. חשוב לדעת שלפני שמרימים פטיש יש לקבל ייעוץ ולהחליט בדיוק רב ובפרטי פרטים מה אנחנו רוצים לבצע. טעות קל מאוד לתקן כשהיא עדיין על נייר, אך בעבודה- זה עניין אחר לגמרי. מהרעיון הראשוני של השיפוץ עד גמר העבודה יש זמן רב לחשוב: אולי כדאי לשנות את סדרי העדיפויות? אולי אפשר לוותר על עבודה מסוימת? או אולי דווקא להוסיף משהו באותה הזדמנות, כדי שלא נצטרך להפוך את הבית שוב בעוד זמן מה?
בחנו את יכולתכם ואפשרויותיכם הכספיות – האם עומדים לרשותכם הכספים הנדרשים לשיפוץ?
צריך ללמוד היטב את עלות השיפוץ, ולקחת בחשבון גם בעיות שעלולות לצוץ תוך כדי עבודה.
קבלו הצעות מחיר לפחות מחמישה בעלי מקצוע – שיפוצניקים, אדריכלים וספקי חומרים. אתם עלולים להיות מופתעים מההבדלים בין ההצעות השונות.לכן מאוד כדאי לעשות כאן מחקר שווקים. זה תמיד ישתלם. הציגו בפניהם את פרטי השיפוץ , החומרים הנדרשים, התוכניות וכו', וכן מספר אלטרנטיבות.
כעת קחו את ההצעה הטובה ביותר מבעל המקצוע בו אתם נותנים אימון, ולאו דווקא הזול ביותר,
הוסיפו כ- 15% למחיר להוצאות לא מתוכננות שכאמור עלולות לצוץ תוך כדי עבודה (יש לזכור שכמה שלא נתכנן- לעולם אין לצפות מה קורה כאשר פותחים את הקירות, בפרט של בתים ישנים). חשוב מאוד להתייעץ עם סוכן נדל"ן על ההשלכות של השיפוץ בו מדובר על ערך הנכס.
יש לבחור את האנשים הטובים – השיפוצניק המתאים ביותר לביצוע עבודה זו על הצד הטוב ביותר. חשוב מאוד לפרט בכתב את העבודות שייעשו, את עלותן, את החומרים שישמשו בשיפוץ. חשוב לסכם בכתב כל שינוי כספי בזמן העבודה. חשוב מאוד ששני הצדדים יחתמו על מסמך זה, וחשוב לא פחות לפקח על העבודה הנעשית ולא להתרגש מן הבלגן בזמן השיפוץ.
כל זה נעשה? אז- לעבודה!