על המעסיק עובד זר חלה חובה לבטח אותו ביטוח בריאות על כל הסעיפים הקבועים בחוק, למשך כל תקופת העסקתו. עליו לוודא שהביטוח נערך אצל חברת ביטוח בעלת רישיון בתוקף מאת המפקח על הביטוח לבטח עובדים זרים. חובה זו מגינה למעשה גם על המעסיק: הרי אין לדעת איזה בעיות רפואיות עלולות לצוץ, וכמה יעלה הטיפול בהן. המעסיק הוא האחראי על העובד הזר שהביא לארץ גם מבחינה זאת.
ביטוח רפואי של עובד זר יכלול בדרך כלל: שירותי רופאים: רופאי משפחה ורופאים מומחים, תשלום עבור תרופות, אפשרות פנייה לבתי חולים וקבלת טיפול שם, בדיקות מעבדה, רנטגן, סי-טי והדמיה, רפואת שיניים, שירות פינוי באמבולנס, רפואת האישה, חיסונים, ביטוח נכות, ביטוח למקרה מוות, העברת גופה לארץ המוצא במקרה מוות, כרטיס טיסה לארץ המוצא במקרה של אי כשרות לעבודה.
ביטוחים מסוימים לעובדים זרים מאפשרים להם לפנות לקופות החולים השונות, באמצעות כרטיס מגנטי, לצורך טיפול רפואי. ביטוחים אחרים מפנים לרופאים פרטיים לצורך קבלת טיפול. ישנן חברות ביטוח המאפשרות לבחור בין שתי האפשרויות, אולם הבחירה חייבת להיעשות מראש.
חלק מהוצאות הביטוח יכול המעסיק לנכות משכרו של העובד (במקרה של עובד סיעודי- עד מחצית מההוצאה. במקרה של עובד אחר- עד שליש ממנה). אך אין המעסיק רשאי לנכות יותר מ-25% משכרו של העובד על סך כל הניכויים ממשכורתו.
פוליסת ביטוח בריאות , בשפה המובנת לעובד, תימסר לעובד עצמו, כדי שיידע מה הוא יכול לקבל בתחום זה בעת הצורך.
העסקת עובד זר ללא ביטוח רפואי, או ניכוי של יותר מ-25% משכרו לצורך תשלומי המעסיק היא עבירה על החוק, וצפויה לעונשים ולקנסות.
התחרות על שוק ביטוח עובד זר היא גדולה. לכן, אם אתה מעסיק עובד זר רצוי שתעשה חקר שוק לפני שאתה קובע מי תהיה החברה המבטחת אותו בביטוח בריאות. השווה תנאים, השווה מחירים, ורק אז בטח את העובד הזר שלך. היום ניתן לעשות זאת בקלות בעזרת אתרי השוואת המחירים באינטרנט.