יש הבדל בין מקצוע האח/האחות לבין עובד הסיעוד: האח/האחות הלומדים שלוש או ארבע שנים כיצד לטפל באדם הבריא והחולה. בנוסף לומדים הם ניהול וטיפולים שונים. בתום לימודיהם מתמחים חלקם בתחום מסוים כגון מילדות, טיפול נמרץ וחדרי ניתוח. לימודי הסיעוד דורשים התמחות נוספת. התמחות נוספת זו נמשכת כשנה בסאטז' .
אח או אחות יכולים להמשיך לתואר נוסף בתחום הסיעוד, תואר ראשון ושני ואף דוקטורט. במסגרת תפקידה של האחות, היא מופקדת על בריאותו ורווחתו של המטופל בכך שהיא מעניקה טיפול הוליסטי למטופל ומשפחתו במשך תקופת חייו ועד להתמודדות עם המוות בצורה מכובדת. היא עוזרת למטופל במילוי צרכיו אותם היה עושה בעצמו לו רק יכול היה. היא פועלת בתיאום מלא עם הטיפול הרפואי בנושאי לקיחת התרופות, ביצוע הבדיקות וקבלת הטיפולים הנוספים.
מקצוע הסיעוד מגוון מאוד, ומאפשר מציאת תחומי עניין רבים: עבודה בבית חולים, במרפאה קהילתית ואף עבודה באופן דינאמי כגון: עבודה במחלקת טיפול נמרץ, בחדרי מיון ובמחלקות אשפוז שונות. האחיות יכולות לעבוד גם בתחומי החינוך, המנהל והסיעוד.
לאחות יש אפשרות לקידום מקצועי במסלול הקליני ( אחראית מחלקה), המנהלי או החינוכי. מקצוע הסיעוד, כמו כל מקצוע מדעי אחר, מבוסס על מודלים ותיאוריות עשייה . רמת ההכשרה בכוח אדם בסיעוד צריכה להיות הכשרה מקצועית ומבוססת על ידי מדיניות משרד הבריאות. ההכשרה צריכה להיות של אחות מוסמכת בעלת תואר ראשון לסיעוד. לאחות זו יש ידע קליני רחב ועמוק יותר והיא בעלת רמת תפקוד גבוהה יותר במישור של פתרון בעיות במיומנויות ובתקשורת. סמכות ואחריות הם היסודות המעצבים את גבולותיה של כל פרופסיה, וסיעוד בכלל. הסמכות חובקת בתוכה אחריות, והמנהל מעניק הרחבת סמכויות והתאמתן להיקף האחריות של האחות על פי הנדרש.
חברות רבות בארץ מטפלות בנושא הסיעוד והעסקתם של עובדי סיעוד על מנת לתת שירות לנזקקים. חברות אלה מתמחות בהשמת כוח עזר סיעודי , בטיפול בקשישים, נכים ותשושי נפש, השוהים בביתם, בדיור מוגן או בבתי חולים, 24 שעות ביממה, עם או ללא לינת המטפל בבית המטופל. חברות אלה מסייעות בהתאמת העובד כבר במהלך האשפוז של המטופל העתידי בבית החולים. באפשרות החברה היכולת לקבל באופן מיידי מטפל סיעודי זר או ישראלי.