נדמה שכיום המצב אינו שונה מאשר בעבר. גם בעבר אימצו את העיניים בדרכים שונות, מה שגרם לפגיעה בראייה. אך כיום, להבדיל מפעם, אנו מודעים יותר לבעיות הראייה שלנו, ובעיקר של ילדינו, אשר עלולים להתרגל לאמץ את העיניים ובכך לפגוע בהם. אם נדע לא לאמץ את העיניים ולתת להם לנוח, אולי הדבר לא יבטיח שלא יהיו לנו בעיות ראייה בעת שנתבגר, ואין הדבר מבטיח שהעפעפיים שלנו לא יפלו, אך זה מקטין את הסיכוי לכך.
על מנת שנוכל לראות את הדברים בצורה נכונה ובלי להתאמץ יש לנקוט במספר אמצעים: ראשית- חשוב לא לאמץ את העיניים כאשר ברור לנו שהדבר כבר לא מביא לתועלת. כאשר העיניים עייפות מוטב להניח להן ולא להמשיך לקרוא או לצפות בטלוויזיה. העין, כמו כל איבר בגוף, צריכה מנוחה לפעמים, ויש לאפשר לה זאת.
שנית- יש לעצור את הקריאה או הצפייה בטלוויזיה מעת לעת. מומלץ מדי פעם להזיז את המבט למקומות אחרים, על מנת שהעין תסתגל למראות שונים בו זמנית ולא תרכז את מבטה במקום אחד. הפסקת הקריאה או הצפייה בטלוויזיה מדי זמן תאפשר לה לנוח, ולא להתמקד רק בדבר אחד אשר עלול לעייף אותה.
צפייה לא נכונה במסך הטלויזיה או המחשב, או קריאה לא נכונה, עלולות לגרום לעין למצמץ, ובכך לגרום לעפעפיים להתאמץ יותר מדי. אחד הסיבות שבגללן אנו ממצמצים הוא מבט שאנו תולים במסכים מהבהבים או באורות מסנוורים. על כן יש להימנע מכך, או לפחות לא לעשות זאת במשך דקות ארוכות, על מנת לא לפגוע בעין.
כאשר אנו מרכיבים משקפיים קריאה במשך זמן רב תגרום לא פעם לכאבי ראש, לכן מומלץ לקרוא בהפסקות ארוכות, במיוחד כאשר מדובר באותיות קטנות או מספרים. אם נדע לעשות דברים אלו נוכל להימנע לא רק מכאבי ראש שנלווים למאמץ בעיניים, אלא גם מפגיעה בעיניים ובעפעפיים שלנו.