עסקאות ליסינג הן עסקאות בהן צי הרכב של החברה שייך למעשה לחברת הליסינג, אשר גם מטפלת בו לפי הצרכים והדרישות השונות. מי שנהנה מכך הוא העובד. על כן העובד צריך לבחור את הרכב על פי נוחיותו ועל פי צרכיו. יש לציין ששיקולים לבחירת רכב בעסקת ליסינג שונים מאלה של בחירת רכב פרטי.
בעוד שבעסקת רכב פרטי אנו בוחרים את הרכב לפי מצבנו הכלכלי, צרכים אישיים ומשפחתיים, ולפי מצב הרכב ודרישות הטיפול בו, הרי שכעובדים בחירת רכב בעסקת ליסינג הינה שונה. ראשית- אין לנו צורך לקחת בחשבון את מצבנו הכלכלי, כי המעסיק הוא זה המממן את העסקה. לרוב הוא גם זה המשלם על הדלק, ואין לנו צורך בטיפולים ברכב, שכן חברת הליסינג דואגת לכך. לכן, מה שנותר הוא בחינה של צרכים אישיים ומשפחתיים.
ישנן עסקאות ליסינג תפעולי בהן כלי הרכב הינו ייחודי, ומכאן שיכולת הבחירה מוגבלת. למשל, כאשר משכירים משאיות או ג'יפי שטח וטנדרים בעסקת ליסינג היכולת לבחור הינה מוגבלת מאוד. זאת להבדיל מעסקאות ליסינג תפעולי ידועות ומוכרות, אשר בהן אפשרויות הבחירה בין כלי רכב הינן רבות יותר. עם זאת יש לציין שגם משאיות או טנדרים ניתן לבחור לפי גודל, סוג דלק, סוג חברה וכדומה.
אז איך בוחרים כאשר מדובר בעסקאות רכב רגילות? מבחינת החברה הבחירה צריכה לבדוק מספר דברים: ראשית- סוג רכב וחברה, זאת בהתאמה לתפקיד העובד, מעמדו בחברה ומצבו המשפחתי. שנית- נפח מנוע. שלישית- סוג דלק. רביעית- סוג הילוכים, וחמישית- הטבות כגון רדיו-דיסק, סוג מזגן, GPS וכדומה. יש לציין שבלא מעט בחירות האפשרויות תהיינה מוגבלות, בהתאם ליכולות חברת הליסינג לספק זאת.
הבחירה, כפי שציינתי, נעשית על ידי קצין הרכב של החברה, בהתאם לצורכי ודרישות העובד, וכמובן בהתאמה ליכולות החברה לממן אותן והסכמתה לעשות זאת. לא פעם החברה בוחרת סוג רכב אחיד לכולם, ועם זה העובדים צריכים להשלים. אך ישנן חברות המעניקות לעובדיהן את היכולת לבחור, או לפחות את היכולת להביע את דעתם, על מנת להתאים להם את הרכב הנכון עבורם.