שיטת הליסינג באה לאפשר רכישת ציוד הדרוש לפעילות החברה, מבלי לגייס הון לשם כך. חברת הליסינג רוכשת את הציוד באמצעות הכסף שהיא מגייסת, ואילו החברה משלמת תמורת הציוד שרכשה בתשלומים חודשיים הנובעים מהכנסה שוטפת שמייצר ציוד זה. בנוסף לשיקולי המימון יש שיקולי מס, משום שהיא ממירה הוצאות הון בתוצאות רווח.
ליסינג מימוני: הלקוח מקבל ציוד לפי דרישתו ומתחזק אותו בעצמו לתקופה שנקבעה בחוזה עם החברה. בעסקה זו התשלום החודשי בא לכסות על ההשקעה הכספית בציוד זה, וכן את הוצאות הפחת של הציוד.
ליסינג תפעולי: בשיטה זו חברת הליסינג גם מתחזקת את הציוד בנוסף לאספקתו. היא גם משלמת עליו ביטוחים ואגרות למיניהן אשר חלות עליו. בעסקה זו התשלום החודשי גבוה יותר, משום שהוא מכסה הוצאות אחזקה שונות. במקרה זה העסקה אינה עסקת מימון טהורה אלא עסקת מקור חוץ. העסק פטור מלהחזיק אנשי תחזוקה מבחוץ משום שהם מסופקים לו על ידי חברת הליסינג, המעסיקה עובדים משלה למטרה זו.
האם כדאי לרכוש ציוד בשיטה זאת? עסקת ליסינג היא נוחה מאד לשוכר: היא למעשה מאפשרת רכישת כל הציוד הדרוש לחברה תוך פרישת התשלומים עליו לכמה שנים. התשלומים הם לא גדולים יחסית, ומצד שני- קווי האשראי של השוכר לא נפגעים. תזרים המזומנים במקרה זה מתוכנן וידוע מראש, ומתואם עם הבנקים, והציוד הנמצא בשימוש החברה מייצר את הרווחים המאפשרים את תשלומי הליסינג.
יש לקחת בחשבון שעסקת ליסינג תעלה את מחיר הציוד לעומת עסקת רכישה רגילה, ולשקול את הכדאיות שלה בכל מקרה לגופו: האם הציוד הנדון נחוץ לך לטווח ארוך או לטווח קצר? כמובן שאם הוא נחוץ רק לטווח קצר, עדיף שתשכור אותו דרך חברת הליסינג. אם זהו ציוד שישמש אותך באופן קבוע בחברה- האם יש לחברה אפשרות כלכלית לרכוש בדרך הרגילה את כל הציוד הדרוש להפעלתה? מה תהיה השפעת רכישה כזאת על תזרים המזומנים שלה ועל הספק הייצור שלה? האם תוכל החברה לעמוד בתשלומים החודשיים לחברת הליסינג אם יוחלט לספק את הציוד בדרך זו?
החלטת ששיטת הליסינג תתאים לעסק שלך- בדוק היטב את השוק, השווה תנאים ומחירים וצא לדרך.