אחרי שהחלטנו לפתוח עסק, יצרנו תוכנית עסקית ברורה, מצאנו מקום בו הוא יכול לקום ושכרנו עובדים- עלינו להתחיל לנהל אותו. המינימום הנדרש הוא ביטוח עסק. ביטוח זה יאפשר לנו לישון בשקט בלילה, שכן העסק יהיה מוגן מפני גניבות, נזקים, או כל פגיעה אחרת אותה העסק עלול לספוג.
לכן מי שחושב שהשלב הראשון בניהול עסק הוא שיווק או מכירות- טועה, שכן כל אלו אינם יכולים להתקיים אם העסק לא יהיה מבוטח.
ביטוח עסק, בניגוד למה שאנו חושבים, מגן עלינו לא רק מפני גניבות או נזקים הנגרמים לעסק מגורם חיצוני, אלא גם מפני נזקים או פגיעות הנגרמות מתוך העסק. למשל: מכונות. ביטוחי עסק כיום מגנים על העסק מפני מכונות שלא מתפקדות, ומאפשרים את החלפתן במידת הצורך. דוגמא אחרת היא ביטוח המגבה מחשבים. חברות רבות מאפשרות מתן שירות של גיבוי או שירות טכני למחשבי העסק, זאת במידת הצורך.
גורם חשוב בעסק הם, כמובן, העובדים. אנחנו יכולים לשמור על זכויותיהם, לתת להם "צ'ופרים" ותמיכה, על מנת שיוכלו להתפנות לעבודתם בראש נקי, וגם לבטח אותם במסגרת ביטוח עסק. אם חלילה ייחבלו או יפגעו בעסק- יהיה ביטוח שיאפשר להם לקבל טיפול ויגן עלינו מפני תביעות שונות מצידם.
ביטוח עסק מגן עלינו גם מפני נזקים שאנו גורמים לצד ג'- אדם שנפגע במקום העסק או כתוצאה מפעולה של העסק. תביעה שתגיע נגדנו תטופל על ידי חברת הביטוח, וזו תדאג להסיר אותה מעלינו, אם בהליכים משפטיים או כמובן בעזרת תשלום הנזק, ובכך העסק יוכל להמשיך לתפקד כרגיל.
אופציה נוספת של ביטוח עסק הוא ביטוח להפסדים. ישנן חברות שדואגות לבטח את עצמן במקרה של שינויים בשער הדולר או עסקאות גדולות המעלות ספקות. ביטוח זה מאפשר לעסק לבצע פעולות אשר לעיתים "גדולות" עליו, אך הכרחיות על מנת שהעסק יוכל לתפקד ולהתקדם. ביטוח זה הוא חשוב, אך אין הוא מונע את הסיכון האמיתי.
הסיכון האמיתי הינו ניסיון של בעל העסק להתפתח מעל לכוחותיו. אנו שומעים פעמים רבות על אנשי עסקים שרוצים לקדם ולפתח את העסק שלהם מעבר לכוחותיהם הכלכליים. מדובר בסיכון אמיתי שנובע מחלומות גדולים, אך עליהם לזכור שחלומות אלו יכולים לסכן את העסק כולו. את זאת אין ביטוח העסק פותר. הפתרון היחיד הוא רק עבודה חכמה ונכונה של בעל העסק. אם יידע לעשות זאת בצורה נכונה ובאופן מדוד וסביר- להניח שהעסק יגדל בצורה הנכונה ביותר, בלי שייפול.