שני סגנונות צילום מאפיינים את צלמי האירועים: צילום מבוים וצילום מתעד. הצילום המבוים הוא העמדה של המצולמים במיקום מדויק, עם תפאורה מתוכננתומוקפדת.צלמים המצלמים בסגנון כזה,בעיקר כאלה הבאים מצילום אופנה, ידעו להוציא את המיטב מסוג זה של הצילום. האמנות האמיתית היא לעשות אותו כך שייראה טבעי, לא כהעמדה.
צלם המצלם בסגנון זה צריך לנקוט בגישה פסיכולוגית: המצולמים נתונים בלחץ ביום האירוע, וגישה תוקפנית של הצלם לא תעשה להם טוב. יש להתחיל בצילום ספונטאני ולהגיע להעמדה בהדרגה. להתחיל מרחוק ולהגיע לתצלומי תקריב בהדרגה. בדרך זאת יכול הצלם למנוע את המבוכה של הצילום המבוים מאנשים אשר לא רגילים ל"טכסים" שכאלה.
הסגנון השני הוא הסגנון המתעד, הספונטאני. הצלם מצלם מצבים בלי לביים אותם. הוא מחפש קומפוזיציות מסוימות, מצבים מסוימים, אירועים חשובים, ומנציח אותם במצלמה. זהו למעשה צילום אומנותי.
צילום אירוע הוא בדרך כלל עירוב של שני הסגנונות: בצילום המקדים- צילום הסטודיו – שנעשה היום ברוב המקרים בחוץ, בא לידי ביטוי בעיקר הצילום המבוים. את האירוע עצמו אי אפשר לצלם בצילום מבוים: הצלם עוקב אחרי האירוע ומצלם את הדברים הנראים לו חשובים, יפים ומיוחדים.
לאירוע ממוצע מזמינים לפחות 200 תמונות, ומקבלים תמיד הרבה יותר. טכניקות הצילום היום מאפשרות לגוון את התמונות באמצעים ובאפקטים שונים כמו: שימוש בסרטים מסוגים שונים ובעלי רגישויות שונות, שימוש בעדשות שונות ועיבוד התמונות בדרכים שונות אחרי הצילום.
היום קיימים סרטים המאפשרים צילום אפילו בחושך ללא פלש, אפקטים כמו מריחת צבע, טשטוש התמונה כדי להדגיש תנועה, תמונות שחור לבן או חום לבן, הנראות כתמונות ישנות, סרטי שקופיות המאפשרים קבלת צבעים יוצאי דופן וכולי.
צלם אירועים חשוב שיהיו לו כמה מצלמות, שבכל אחת מהן סוג סרט שונה. הרי כל סוג סרט מתאים לסיטואציה שונה, ורצוי שלא להיקלע לסיטואציה מסוימת עם סוג סרט צילום לא מתאים לה במצלמה.
עיבוד התמונות נעשה באמצעים שונים, החל מפיתוח סרט שחור לבן, סרט ספיה (חום לבן), צביעת חלקים מסוימים של התמונות ועיבוד באמצעות תוכנות מחשב כגון פוטושופ, המאפשרות קבלת מגוון עצום של אפקטים ועיצוב.
יש לסכם עם צלם האירוע את כל הפרטים ולחתום אותם בחוזה: כמה תמונות ברצונכם לקבל? כמה תשלמו עבור תמונות נוספות? כמה סרטים? באיזו עריכה?האם ברצונכם באלבום מעוצב? האם תרצו את התמונות גם על דיסק למחשב? יש לסכם בפירוט את שעות העבודה: אם ברצונכם לעשות צילומים מקדימים של ההכנות לחתונה, למשל, יש לקבוע זאת עם הצלם מראש. דאגו שהצלם לא יעזוב את המקום לפני סיום האירוע.
אם תרצו להכין לכם אלבום מעוצב בחרו את התמונות שתרצו לשים בו וגם את סגנון העיצוב. האפשרויות הן רבות ומגוונות. אמנם אלבום כזה ייקר את הוצאות הצילום, אך ישאיר לכם ולילדיכם מזכרת יפה מן האירוע שלכם.
צילום אירועים