ערבי קריוקי נערכים במועדוני קריוקי ובאירועים מסוגים שונים. אנחנו יכולים להגיע לשם עם חברים- בקבוצה מאורגנת, או לבד- אל מועדון בו למעשה איש אינו מכיר אותנו, לבחור את השיר האהוב עלינו מתוך רשימה ארוכה, לקבל מיקרופון ביד ולהפגין את כישרוננו ברבים. אנחנו זקוקים לכך לפעמים, מסיבות שונות.
קריוקי מתאים לכל אירוע ולכל מטרה: ערבי גיבוש, אירועים משפחתיים, מסיבות גיוס או מסיבות רווקים, ימי הולדת, מפגשים משפחתיים, ולמה לא. לשיר ביחד ולשמוע זה את זה, להכיר את חברינו, מכרינו ובני משפחתנו מזווית שלא הכרתם קודם- יכולות להיות חוויות מעניינות, מגבשות ונעימות מאד. להציג את עצמנו בפניהם- אפילו עוד יותר. ולא נורא אם נזייף קצת בערב שכזה.
הציוד המשמש לערב קריוקי, אשר היה פעם מכונה פשוטה לנגינת פלייבקים, משתכלל חדשות לבקרים. אירוע קריוקי הוא למעשה הפקה אשר כוללת מקרנים, מסכי ענק הנראים מכל מקום באולם הקריוקי, מוניטורים אישיים, מיקרופונים אלחוטיים, מערכות הגברה משוכללות ומיקסרים למספר ערוצי שירה.
אמנם יש בנמצא בשוק תקליטורי קריוקי ודיסקי קריוקי לדי וי די, מה שאומר שאנחנו יכולים לשיר קריוקי גם בבית, ויותר מכך- נוכל למצוא ערוצי קריוקי בטלויזיה או באינטרנט. אבל כך הרי אנחנו מחמיצים את המטרה- להשמיע את קולנו ברבים. את זה נוכל לעשות רק בערב קריוקי. ועדיף- עם הציוד המשוכלל ביותר, כמו זמר "אמיתי".
רפרטואר השירים שעל מפעיל הקריוקי להביא צריך להיות מגוון, כזה שמתאים להרבה מרבדי האוכלוסייה. שירים אשר רובנו מכירים ואוהבים יזכו להצלחה, לדרישה ולהשתתפות ערה של הקהל, בעידודו של המנחה. יחד עם זאת, אם מדובר באירוע משפחתי או מוסדי, על מארגן האירוע ליידע את מפעיל הקריוקי בנוגע לאהבתם של המשתתפים סגנון שירים מסוים, למשל, או להגדיר את ערב הקריוקי, כמו, למשל: "ערב שירי שנות ה-60"..."ערב שירים רוסיים" וכדומה. המטרה תהיה תמיד להתאים את השירים לקהל היעד, מה שיבטיח את הצלחת האירוע.
הנחיית ערב קריוקי דורשת מן המנחה כישרון, ניסיון ומקצועיות. הוא צריך לעודד את הביישנים ולעזור להם, הוא צריך להיות מוסיקלי ולהחזיר את הזייפנים אל הצליל ואל הקצב הנכון, והוא צריך לדעת לתת "מרחב" לבעלי הביטחון העצמי הבאים לבטא את עצמם מול המיקרופון. הוא צריך להיות נחמד, לבבי, מצחיק, חופשי, אך יחד עם זאת עליו לשלוט באירועים, בזמנים ובכל מה שקורה במשך הערב.
בכל אירוע ישנם זמנים "מתים" מבחינת המוסיקה. בשעת האוכל, למשל, טוב יהיה אם תהיה לנו מוסיקת רקע שקטה. על מפעיל הקריוקי לדאוג למלא את הרגעים ה"מתים" האלה. אפשר גם לשלב שירה בציבור בין קטעי שירת הסולו, לגיוון ולגיבוש, ואפילו בריקודים- ריקודים סלוניים או ריקודי עם.
אז בואו נצא מן המקלחת ונלך לשיר קריוקי. לשמוע אחרים, להשמיע את עצמנו ולשיר ביחד עושה רק טוב על הנשמה. ואם נזייף קצת- לא נורא.