לא פעם אז אנו צריכים לקבל לחינוך מסוים על מנת שאנו נאהב משהו , או שהסביבה שלנו תהיה מחוברת לתחום זה כדי שאנו נתחבר אליו. במוסיקה אין כך הדבר: אפשר להתחבר אליה גם אם לא מקבלים בבית חינוך מוסיקאלי, ואפשר ליהנות ממנה בלי שהסביבה הקרובה תתחבר לכך.
כיצד מתבטאת אהבת המוסיקה? יש האוהבים מוסיקה באופן כללי: הם נהנים לשמוע מוסיקה ברדיו, לראות הופעות מדי פעם ולרכוש דיסקים מסוימים. מדובר באנשים שאוהבים מוסיקה באופן כללי, ולא מבקשים להתפתח בתחום או ליצור להם טעם ייחודי במוסיקה. לעומתם יש אחרים המאזינים כל הזמן לדברים חדשים, הולכים להופעות רבות, רוכשים דיסקים מסוגים שונים ואוהבים לראות את עצמם לא רק כחובבי מוסיקה אלא גם כסוג של חוקרים מוסיקאליים.
סוג אחר של חובבי המוסיקה הם אלה המבקשים לעשות ממנה גם קריירה. גם כאן יש חלוקה מסוימת: יש את אלה אשר מקבלים חינוך מוסיקאלי בבית, וכבר בגיל 4-5 הולכים ללמוד נגינה על כלי מסוים. אם הכל יילך לפי התוכנית של הוריהם- בגיל 15 הם כבר יופיעו בקונצרטים. הסוג השני של חובבי מוסיקה המבקשים לעשות ממנה קריירה הם אלה אשר בגיל 12-13 מתעקשים ללמוד גיטרה, בגיל 16 מקימים להקה, וחולמים כל יום להיות אלילי הנוער הבאים.
ויש גם מי שאוהב לשיר. מדובר באלה השרים במקלחת, שרים לעצמם בבית, או שרים באמצעות מכונת קריוקי. אלה אוהבים מוסיקה, ולא פחות מכך- את היכולת שלהם להתבטא דרכה. מכונת קריוקי, למשל, מאפשרת להם להרגיש כאילו הם היו הזמרים האמיתיים ששרו את השיר. לשיר קריוקי הפך מזמן לתחביב שניתן לקיים אותו הן במסיבות והן באופן פרטי בבית.
אז ככה אוהבים מוסיקה. משמיעה ועד שירה, מכתיבה ועד נגינה. מעטים הדברים בעולם שלא ניתן להתעלם מהם כמו מוסיקה. כל אדם יכול למצוא שיר או מנגינה שמדברת אליו, ודרכה להתחבר אל המוסיקה, ולא פחות חשוב מכך- להתחבר לאנשים אחרים. כי בסופו של דבר זה מה שמוסיקה עושה. מחברת אנשים.